2024 DGS Sonuçları İçin Geri Sayım Başladı: Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2024 sonuçları için bekleyiş sürüyor. Binlerce adayın katılım sağladığı ve 30 Haziran’da gerçekleştirilen sınavın sonuçları, ÖSYM'nin resmi web sitesinde erişime açılacak.

2024 DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan takvime göre, 2024 DGS sonuçlarının açıklanacağı tarih 14 Ağustos Çarşamba olarak belirlendi. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM'nin resmi sonuç sorgulama ekranı olan sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.

ÖSYM Sonuç Sorgulama Ekranı Açıldı mı?

DGS sonuçları açıklandığında, adaylar ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden sonuçlarını sorgulayabilecekler. Bu ekran, sonuçların açıklanmasının ardından anında erişime açılacak, böylece adaylar sınav sonuçlarını hızlı bir şekilde görüntüleyebilecek.

Tercih Dönemi Ne Zaman Başlayacak?

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih dönemi başlayacak. Bu süreçte, adaylar kendi tercihlerini yaparak, 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıllık lisans programlarına tamamlamak için başvurularını yapabilecekler. Tercih dönemi için ÖSYM, sınav sonuçları açıklandıktan sonra belirli bir tarih duyuracak.

Eğitim Haberleri