Sakarya’da 3 çocuk annesi Lale Benazir Muhcu’nun, yakalandığı hastalık nedeniyle “hayat boşluk kabul etmez“ ilkesini rehber edinerek ofisten mutfağa uzanan hikayesi, onu bir anda küçük çaplı bir işletmenin sahibi yaptı.
Lale Benazir Muhcu, arşiv görevlisi olarak başladığı Türkiye’nin en önemli Büyükşehir Belediyelerinden birinde önce iki yıl öncesine kadar metin yazarı olarak çalışmaya devam ediyordu. Ancak ileri seviyede sedef hastalığı ve buna bağlı olarak gelişen romatizmal rahatsızlıklar, onu çok sevdiği işinden etti.
Geçimini sağlamak ve 3 çocuğuna bakmakla yükümlü olan Muhcu, “hayat boşluk kabul etmez“ ilkesini yaşam felsefesi edinerek, evinin mutfağında ürettiği süt reçeli, ev baklavası, mantı gibi ev yapımı ürünleri sosyal mecra ve çevresinin desteğiyle satmaya başladı. Bunun yanında kendini okumaya, her alanda geliştirmeye ve her anını dolu dolu yaşamaya çalıştı.
Ürettiği ürünleri instagram uygulaması üzerinden @lalenin_tatli_mutfagi isimli hesapla satmaya çalışan Lale Benazir Muhcu, aynı zamanda bir de roman yazmaya başladı ve o romanı da bitirme aşamasına geldi.
Yaşadıklarını ve çok sevdiği işinden koptuktan sonra ofisten eve uzanan hikayesini AVAZTÜRK ile paylaşan Lale Benazir Muhcu şu çarpıcı ifadeleri kullandı:
“Karadeniz’in yükseklerinde kalabalık bir ailede başlayan hayat yolculuğuma şimdi Sakarya’da 3 çocuk annesi bir ev hanımı olarak devam ediyorum.
Tam iki yıl öncesine kadar Türkiye’nin en prestijli belediyelerinden birinde önce arşiv sorumlusu sonra metin yazarı olarak görev yapıyordum.
İşine müptela bir iş kadınıyken yüreğimde, vicdanımda avaz avaz bağıran anneliğim ve çok genç yaşlarda tanıştığım, yaşam kalitemi olumsuz yönde etkileyen sedef ve buna bağlı şiddetli romatizma hastalığım nedeniyle işimden ayrılmak durumunda kaldım.
Ofisten mutfağa geçiş benim açımdan travmatik bir süreç olsa da anneliğin şefkatine sığınarak “hayat boşluk kabul etmez“ ilkesini bir yaşam felsefesi haline getirdim.
Kendimi okumaya, her alanda eğitmeye, her anımı dolu dolu yaşamaya adadım.
Şimdi kendi evimde kendi mutfağımda yapmış olduğum süt reçeli, ev baklavası, mantı gibi ev yapımı ürünleri satıyorum…
Bundan sonraki hedefim; hem yazılarımı yazmak hem de ürünlerimi daha geniş kitlelere tanıtarak hayallerim ve şartlarım arasındaki uçurumu kapatmak. Bu yolda elimden tutan herkese selam olsun…”
AVAZTÜRK