Akaryakıtı 10 lira birden düşürecek hamle açıklandı! Aracı benzin, motorin ve LPG ile çalışanlar dikkat fiyatlar düşecek

Türkiye'de yeni yılın gelmesi ile birlikte akaryakıt fiyatlarında ki dalgalı seyir yukarı yönlü çıkmaya başladı.

Akaryakıtı 10 lira birden düşürecek hamle açıklandı! Aracı benzin, motorin ve LPG ile çalışanlar dikkat fiyatlar düşecek - Türkiye'de yeni yılın gelmesi ile birlikte akaryakıt fiyatlarında ki dalgalı seyir yukarı yönlü çıkmaya başladı. Ülke genelinde seçim ekonomisi devreye girerken bu süreçte de birçok ürün ve hizmette fiyat sabitlemeleri yapılırken akaryakıtta ipin ucu tutulamıyor. Buna göre ise brent petrol fiyatlarında ki dalgalanmalar da akaryakıt fiyatlarında ki yukarı aşağı yönlü inişli çıkışlı grafiğin çizilmesine sebep oldu.

Türkiye'de Ocak ayı itibariyle de benzin ve motorin fiyatlarına da indirim ve zam haberleri peş peşe gelirken son gelen zamlar ile birlikte benzinin litresi 18 liradan 22 liraya kadar çıktı.

Ocak ayı ortası itibariyle hem Amerika Birleşik Devletleri'nde enflasyon verileri hem de bu süreçte Çin'in Covid-19 tedbirlerini az da olsa gevşetmesi brent petrol fiyatlarının düşmesine de neden oldu.

Brent petrol fiyatları 85 dolar civarında seyretmeye devam ederken akaryakıt fiyatlarında da düşüş haberleri gelmeye başlamıştı. Ayın son günü itibariyle benzin litre fiyatı 22 liradan 21,20 liraya kadar geriledi.

SEÇİM ÖNCESİ ÖTV KALDIRILMASI GÜNDEMDE

Türkiye'de gündeme düşen bu gelişmeler ile birlikte vatandaşın gözü kulağı akaryakıt ve ÖTV'de gerçekleşebilecek indirime doğru çevrildi. Buna göre ise Büyük Birlik Partisi (BBP) genel başkanı Mustafa Destici'de açıklamalarda bulundu.

İktidar ittifakında yer alan BBP, Tv100 televizyonunda katıldığı programda genel başkan Mustafa Destici, ÖTV ile ilgili, "Akaryakıtta ÖTV'yi düşünelim. Türkiye'nin en fakir emekli de akaryakıt alırken aynı oranda ÖTV ödüyor, en zengin de akaryakıt alırken aynı ÖTV'yi ödüyor. Akaryakıttan ÖTV'nin kaldırılması lazım" diye konuştu.

DESTİCİ ÇAĞRIYI DEVAM ETTİRİYOR

BBP genel başkanı Destici daha önce gündeme düşen sıfırlama çağrılarını da yinelerken, "Sebzeden meyveye, ulaşımdan temel ihtiyaç maddelerine son dönemde oluşan zamların önemli bir sebebi de akaryakıt fiyatlarındaki artış. Bunu aşağıya çekmenin bir yolu da özellikle üretimde ve nakliyede kullanılan akaryakıt fiyatlarında ÖTV ve KDV’nin sıfırlanması olmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

10 TL BİRDEN DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Türkiye'de BBP lideri Destici tarafından yapılan açıklamalar sonrasında vatandaşlar da beklentiler oluşurken ÖTV indirimlerinin yapılması durumunda ise ortalama akaryakıt fiyatlarının da 9,50 TL ila 10,25 TL arasında bir düşüşe geçmesi bekleniyor.

Akaryakıtta yüzde 18 KDV kalkması durumunda ise benzin fiyatlarına 3,80 TL, motorine 4,25 TL ve LPG'de ise 1,80 TL indirim gelmesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri