Atı alan Üsküdar'ı geçti! CHP'de yeni tartışma...

CHP'de sine-i millet krizine bir de yüksek mahkeme tartışması eklendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumu iptal ettirmek için kapı kapı dolaşırken, çok sayıda milletvekilinden aradığı desteği bulamadı. Milletvekilleri, referandumun Danıştay

CHP'de sine-i millet krizine bir de yüksek mahkeme tartışması eklendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumu iptal ettirmek için kapı kapı dolaşırken, çok sayıda milletvekilinden aradığı desteği bulamadı. Milletvekilleri, referandumun Danıştay ve Anayasa ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götürülmesine karşı çıktı.

GEÇTİ BOR'UN PAZARI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun hafta sonunda milletvekilleri ile yaptığı toplantıda sert tartışmaların yaşandığı ortaya çıktı. CHP'nin  referandum sonuçlarına itirazını  AYM ve AİHM'sine taşımasını eleştiren çok sayıda milletvekili ipin ucunun en başından bırakıldığı uyarısı yapıldı. Türkiye'yi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine götüren anayasa değişikliğinin TBMM'de onaylanmasının ardından iptal istemi ile Anayasa Mahkemesi'ne götürülmemesini eleştiren milletvekilleri, referandumdan sonra bu yolun izlenmesine karşı çıktı. Aynı şekilde söz alan bazı milletvekilleri de gerek Danıştay ve gerekse de AYM ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kapılarının çalınmasını da nafile çaba olarak niteledi.

SİNE-İ MİLLETÇİLER

Bu arada CHP'de yaşanan sine-i millet tartışması da partideki gerilimi su yüzüne çıkardı. Genel Başkan yardımcıları Selin Sayek Böke, Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, bu görüşün sözcülüğüne soyundu. Gerek kamuoyunda ve gerekse kapalı grup toplantısında bu isimlerin yine sine-i millet konusunu tartışmaya açtıkları ortaya çıktı.

KAN DÖKÜLÜRDÜ

Öte yandan kapalı grup toplantısında CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun referandum gecesi kullandığı yumuşak üslup da eleştiri konusu oldu. YSK'nın mühürsüz oy pusulaları ile ilgili kararına anında tepki gösterilmemesini eleştiren bazı milletvekillerine Kılıçdaroğlu, "Eğer o gece sokağa çıksaydım. Kan dökülürdü. Bunun sorumluluğunu alamazdım" dedi öğrenildi.

AVAZTURK/Ali Çavuş

Gündem Haberleri