Bireysel Sulama Sistemleri İçin Hibe Desteği Veriliyor!

Muğla’da 25 üreticiye bireysel sulama sistemleri için hibe desteği verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 18. Etap Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Tebliği kapsamında imzalanan protokolle, toplam 466 dekarlık tarımsal üretim alanı sulanabilecek.

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 18. Etap Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Tebliği çerçevesinde, 25 üreticiye bireysel sulama sistemleri için hibe desteği sağladı. İmzalanan protokolle, toplam 466 dekarlık tarımsal üretim alanının sulanması hedefleniyor.

Hibe Desteği Verilen Projeler

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, yaptığı açıklamada, bireysel sulama sistemleri desteği için 1 Ocak-17 Mart 2023 tarihleri arasında 27 adet başvuru yapıldığını, bunlardan iki tanesinin geri çekildiğini ve 25 tanesinin işleme alındığını belirtti.

Saylak, hibe desteği verilen projelerin tarla içi sulama sistemi, güneş enerjisi sistemi ve güneş enerjili sulama sistemi projeleri olduğunu söyledi. Bu projelerle, üreticilerin su tasarrufu yapabileceklerini, enerji maliyetlerini azaltabileceklerini ve verimliliklerini artırabileceklerini ifade etti.

Saylak, hibe desteği verilen projelerin toplam yatırım tutarının 3 milyon 819 bin 932 TL olduğunu, bunun yüzde 50’sinin yani 1 milyon 909 bin 966 TL’nin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından karşılanacağını bildirdi.

Protokol İmza Töreni

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde düzenlenen protokol imza törenine, Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak’ın yanı sıra Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Damızlık Sığır Yetiştirciler Birliği Başkanı Süleyman Gül ile Seydikemer, Yatağan ve Kavaklıdere Ziraat Odaları Başkanları ve üreticiler katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Saylak, bireysel sulama sistemleri desteğinin önemine değindi. Saylak, “Bu destek sayesinde hem su kaynaklarımızın daha verimli kullanılmasını hem de üreticilerimizin gelir seviyelerinin yükseltilmesini amaçlıyoruz. Bu projelerle birlikte toplamda 466 dekarlık tarımsal üretim alanını sulayabileceğiz. Bu da hem Muğla’mızın hem de ülkemizin tarımsal potansiyeline katkı sağlayacaktır.” dedi.

Törende söz alan Baştuğ, Öztürk ve Gül de, bireysel sulama sistemleri desteğinin üreticiler için büyük bir fırsat olduğunu, bu sayede hem çevreye hem de ekonomiye katkı sağlanacağını dile getirdiler. Üreticiler de, destekten dolayı Tarım ve Orman Bakanlığı’na ve Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler.

Protokol imza töreninin ardından, hibe desteği verilen projelerin uygulanacağı tarlalara gidilerek incelemelerde bulunuldu.

Ekonomi Haberleri