Netanyahu, BM kürsüsünde, gerçekleştirdiği katliamları aklamaya çalışırken, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız öncülüğündeki Türk heyeti, Netanyahu’nun konuşmasına başlamasından önce salondan ayrıldı. Bu sırada birçok delegasyonun Türk heyetine eşlik ettiği ve salondan yükselen seslerin duyulduğu bildirildi.
Barış İçin Gerçekçi Olmayan Talepler
Netanyahu, konuşmasında barış çağrılarını bir kez daha reddederek, "Hamas, Gazze'de iktidarda kalmaya devam ederse yeniden toparlanır ve İsrail'i vurur" şeklinde ifadeler kullandı. Başbakan, "Gazze'de barış içinde yaşamaya kararlı, yerel bir yönetimi desteklemeye hazırız. Hamas teslim olur, silahları bırakır ve rehineleri teslim ederse savaş sona erer" diyerek, uluslararası topluma yönelik taleplerini iletti.
Tepkiler ve Protestolar
Netanyahu’nun konuşması sırasında, salonun önemli bir kısmının boş kalması ve yükselen protesto sesleri, BM’deki bu anın ne denli çalkantılı geçtiğini gözler önüne serdi. Barış çağrılarının yetersiz görüldüğü ve katliamların aklanmaya çalışıldığı bir ortamda, Netanyahu'nun yalnızlığı dikkat çekti.
BM’deki bu olay, Netanyahu’nun dünya sahnesindeki varlığına dair ciddi eleştirileri bir kez daha gündeme getirdi.