Özellikle çok sıcak havalarda başınızı ıslatarak burun kanamalarının önüne geçebilirsiniz. Ancak uzmanların en önemli uyarısı, aşırı sıcakta güneşe direkt olarak maruz kalmamanız yönünde. Mümkün olduğunca gölgede kalmaya özen göstermek gerekiyor.
Burun kanamalarını önleme yolları hakkında da Deva Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Emre Polat Canbolat, tansiyon hastalarının sıcak ve güneşli havalarda mümkün olduğunca dışarıya çıkmaması gerektiğini belirtti.
Deva Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Emre Polat Canbolat, burun kanamalarının sadece damar çatlaklarından değil, hastalık nedeni ile de olabileceğini söyledi. Burun kanamasına neden olan hastalıkları da sıralayan Canbolat, özellikle yüksek tansiyonun habercisinin burun kanaması olabileceğini söyledi. Burun kanamasının nedenleri arasında bazı kan hastalıkları da olabileceğini söyleyen Canbolat, beyinde gelişen bazı hastalıkların da burun kanaması ile kendisini gösterebileceğini söyledi.
Deva Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Emre Polat Canbolat, sıcak havalarda burun kanamalarının artmasına neden olarak, burun içerisindeki yapının kurumasını gösterdi. Burun içerisinde meydana gelen çatlakların da yaz aylarında burun kanamasına neden olabildiğini belirten Deva Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Emre Polat Canbolat, damarları yakmak sureti ile bu sorunun önüne geçilebildiğini söyledi.
Burun kanamalarından korunma yolları hakkında bilgi veren Dr. Canbolat, "Özellikle güneşli havalarda mümkün olduğu kadar dışarıda dolaşmamak lazım. Gölgede durmak gerekiyor. Aşırı sıcakta başınızı ıslatmak da bir çeşit önlemdir. Özellikle tansiyon hastalarının evden çıkmamaları gerekiyor" diye konuştu.Yaz aylarında sıcak havalar ve güneş bir çok kişide burun kanamasına neden olabiliyor. Ancak burun kanamaları bazen o kadar da masum olmuyor. Peki burun kanamalarının sık olarak tekrarlanması tehlikeli mi? Deva Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Emre Polat Canbolat, yaz aylarında artan burun kanamaları hakkında açıklamalarda bulundu.
Burun içindeki yapının kuruması ve sıcaklığa bağlı kurumalarda çatlamalara yol açarak, burnun kanadığını belirten Canbolat, "Bizim klinik olarak gördüğümüz burun kanaması sebebi bu tür çatlaklardır. Bu kanama şekli korkulacak bir durum değildir. Çatlamalara bağlı kanamalarda, yakma çubuklarıyla o çatlak olan damarları yakarak, hastalarımıza müdahale edebiliyoruz.Fakat bazı hastalarda özellikle burun kanaması başka hastalıklarında bir belirtisi olabilmektedir. Tansiyon aşırı yükselmiş olabilir. Bazı kan hastalıklarına bağlı olarak burun kanayabilir. Beyinde gelişen bazı sıkıntılı hastalıklara da bağlı olarak burun kanamaları olabilir. Bu durumda hastalarımıza gerekli müdahaleyi yapıp şifalarını sağlıyoruz" dedi.
Sıcak havaların gelmesi sıcaklığın artması bir çok kişide burun kanamasının arttığını ortaya çıkardı. Peki burun neden kanar , kanamaya neden olan etken nedir, Sık sık kanayan burun normal mi? Yaz aylarında artan sıcakların da etkisi ile bireylerde burun kanamaları görülebiliyor. Peki burun kanaması neden olur? Sıcak havalarda burun kanamaları artıyor mu? Uzmanlar burun kanamaları konusunda ne diyor? Burun kanamalarının altında yatan bir hastalık olabilir mi? Sık sık ortaya çıkan burun kanamaları hastalık habercisi mi? Her yaş grubunda yaz aylarında sık görülen burun kanamaları hakkında bütün detaylar haberimizde...
İşte burun kanaması ile ilgili merak edilen tüm soruların cevaplarını siz okurlarımız için bir araya getirdik.
Yaz aylarının gelmesiyle her yaş grubunda oluşan bir durum olan burun kanamasının nedenleri nelerdir? Sık sık burun kanması hastalığın habercisi mi ?
Yaz aylarında sıcak havalar nedeniyle ortaya çıkan burun kanamalarının neden olduğunu uzman doktor Emre Polat Canbolat anlattı.