ÇAYKUR işçi alımı yapıyor: İlkokul, Ortaokul, lise mezunu herkes başvurabildi 38.763 kişi ve 1041 kişi...

Tarım ve Orman Bakalığı'nın kuruluşu olan ÇAYKUR 1973 yılında Rize´de faaliyetlerine başlaması ile birlikte devletin bir kuruluşu olarak hizmet veriyor. ÇAYKUR İş-Kur vasıtası ile işçi alım ilanını duyurması ile adeta akına uğradı. İşte detaylar...

Geçtiğimiz günlerde TÜİK'in işsizlik rakamların açıklamasının ardından adeta bir iş alımlarına akın başladı. Özellikle devletin kurumlarında taşeron ya da kadrolu dahi olsa çalışmak amacıyla vatandaşlarda kamu kurumlarına bağlı firmalarda çalışma eğiliminde artış gözlendi.

ÇAYKUR işçi alımı yapıyor: İlkokul, Ortaokul, lise mezunu herkes başvurabildi 38.763 kişi ve 1041 kişi...- 50 yıllık bir geçmişi bulunan Türkiye'nin köklü üretim firmaları arasında hala devlete ait olarak varlığını sürdüren az sayıdaki firmalardan olan ÇAYKUR işçi alımı yapacağını duyurması ile ilana başvuran sayısı binlere ulaştı.

Açıklamaya göre, ÇAYKUR’un çay üretimi olan illerde alacağı bin 365 mevsimlik işçi için 38 bin 763 kişi başvuruda bulundu. Mevsimlik işçilerin ise Cuma günü çekilecek kura ile belirleneceği ifade edildi.

HANGİ ALANLARA KAÇ KİŞİ ALINACAK?

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’daki 49 çay fabrikasında istihdam edilmek üzere bin 365 işçi alacağını duyurdu.

Bin 41’i beden işçisi, 166’i meslek lisesi ve dengi okul mezunu, 85’i çay eksperi, 52’si engelli geçici işçi, 21 ise eski hükümlü geçici işçi olmak üzere toplam 1365 mevsimlik işçi alacak olan ÇAYKUR’un işçi kurasına girmek isteyenler ise İŞ-KUR, 'Alo 170' ve söz konusu kurumun online şubesi üzerinden başvuruda bulundu.

İşkur İş İlanları Haberleri