Cem Garipoğlu'nun mezarının açılacağı tarih belli oldu

Bahçeşehir’de 2009 yılında vahşice öldürülen Münevver Karabulut’un katili Cem Garipoğlu’nun mezarının açılacağı tarih netleşti. 3 Ekim Perşembe günü saat 11.00’da mezar açılarak, DNA testi için gerekli numuneler alınacak.

Münevver Karabulut’un ölümünden sonra Garipoğlu'nun intihar ettiğine dair yıllar süren şüpheler üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezarın açılarak DNA testi yapılması talebini kabul etmişti. Bu çerçevede, 3 Ekim’de mezar açılacak ve Garipoğlu’nun gerçekten cezaevinde intihar edip etmediği kesin olarak aydınlatılacak.

Mezarın açılması neden gündeme geldi?

10 yıllık sessizliğin ardından mezarın açılması talebine dair kamuoyunda birçok soru işareti oluştu. Avukat Rezan Epözdemir, bu konunun neden bu kadar önemli olduğunu açıkladı. Garipoğlu ailesinin, Münevver Karabulut'un katledildiği odada yer alan kan izleri bulunan koltukta çektirdiği fotoğrafları paylaşması mezarın açılmasına neden olan en önemli etkenlerden biri. Bu paylaşım, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Cinayet mahalliyle bağlantılı ipuçları

Garipoğlu ailesinin 12 yıl önce Münevver Karabulut’un öldürüldüğü odaya ait koltuğu yeni evlerine götürdüğü iddiası da olayın tekrar gündeme gelmesine neden oldu. O günkü incelemelerde, koltuk üzerinde kan izleri numaralandırılarak kaydedilmişti. Bu fotoğrafların paylaşılması üzerine sosyal medya kullanıcıları tepki göstermiş, paylaşımlar kısa süre içinde silinmişti.

Epözdemir’in açıklaması

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması kararını kamuoyuna duyuran Avukat Rezan Epözdemir, sürecin neden bu kadar önemli olduğunu şu sözlerle açıkladı: "Münevver Karabulut cinayeti, kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal farkındalık yaratmak açısından çok önemli. Bu cinayet, kadın cinayetlerine karşı verilen hukuki mücadelede bir dönüm noktası oldu. Bu doğrultuda Garipoğlu'nun mezarının açılması ve DNA testi yapılmasını talep ettik. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı bu talebimizi kabul etti ve mezarın açılması için talimat verdi. Bu süreç, kamu vicdanının rahatlaması açısından önemli bir adım olacak."

Karabulut cinayetinin hatırlanışı

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009’da Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüş, cesedi parçalanmış halde bir çöp konteynerinde bulunmuştu. Cinayetten sonra Garipoğlu, 197 gün boyunca firari olarak kalmış, ardından teslim olmuştu. Yargılama sonucunda 18 Kasım 2011'de mahkum edilen Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde cezasını çektiği Silivri Cezaevi'nde intihar etmişti.

Yaşam Haberleri