Teknolojinin gelişmesi ile birlikte tüketici alışkanlıkları da değişmeye başladı. Hem tüketicilerin istekleri hem de teknolojik imkanların varlığı sayesinde her yeni günde kullanıcıların hayatlarını büyük ölçüde kolaylaştıran hizmetler sunulmaya başlandı. Özellikle akıllı cihazlar ve yapay zeka kavramlarını harmanlayarak kullanıma açılan uygulamalar, tüketicilere resmen çağ atlattı.
Son dönemlerde birçok sosyal medya uygulaması sayesinde ülkeler arası mesafe dahi ortadan kalkarken yapay zekanın işlevsel kullanılması ile birlikte iş çok farklı boyutlara geldi. Bu noktada son dönemlerin en çok konuşulan uygulamalarından birisi de ChatGPT oldu. WhatsApp, Instagram, Facebook ve diğer sosyal medya uygulamalarını resmen sollayan yeni uygulama, dünya genelinde milyonları aşan kullanıcı sayısına ulaştı. Tarihin en hızlı büyüyen uygulaması olarak öne çıkan ChatGPT, henüz kullanıcısı olmayan tüketiciler tarafından da yakın takip altına alındı. Peki, nedir bu ChatGPT?
CHATGPT NEDİR, NASIL KULLANILIR?
Gelişim hızı ile herkesi şaşkına çeviren ChatGPT, Open Al tarafından geliştirilmiş bir dil modeli olarak tanımlanabilir. Metin tabanlı konuşma arayüzü olarak hizmet veren bu uygulamada, kullanıcılar ile doğal dilde iletişim kurmak ve sorulara yanıt bulmak mümkündür. Uygulamaya tanımlanan dil modeli kendisine yönlendirilen soruları yanıtlayabilir, deneme ve kod oluşturma, e- posta gibi görevlerde kullanıcıya yardımcı olabilir.
REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRDI!
İlk iki ayında 100 milyon kullanıcıya ulaşarak Google başta olmak üzere bilinen tüm uygulamaları ardında bırakmayı başaran ChatGPT, birçok yönetim tarafından tehdit olarak algılandı. Yapay zekanın günümüzün mesleklerini geride bırakacağı konusunda tedirgin olan bazı yöneticiler, ChatGPT’nin kullanımını yasaklama noktasına geldi. Uygulama, tüm tedirgin edici özelliklerine rağmen gelişimini sürdürmeye devam ederken her ay kendi rekorunu kırmayı başardı.
Ocak ayı içerisinde günlük olarak ortalama 13 milyon kişi tarafından kullanılan ChatGPT, aralık ayı kullanımının iki katına çıkmayı başardı. Kullanıcının isteği doğrultusunda deneme, makale ve şiir dahi tasarlayabilen uygulama, kasım ayında ücretsiz olarak kullanıma açıldı. Geçtiğimiz aya kadar ücretsiz erişime izin veren ChatGPT, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan kullanıcıları için ilk kez abonelik ücreti belirledi. Uygulama yönetimi aylık abonelik ücretini 20 dolar olarak açıkladı.