Davutoğlu'nun ihraç ettirdiği Başkanlar! Ayaş Belediye Başkanı Taşan'ın başını Ermeni Okulu mu yedi?

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun savunmasını bile almadan gider ayak 30 Ocak 2016'da AK Parti'den ihraç ettiği Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan'ın başını, Ermeni Bomonti Mıhitaryan Okulu'nun yediği iddia edildi. Mülkiyetinin önemli bir bölümü Ayaş

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun savunmasını bile almadan gider ayak 30 Ocak 2016'da AK Parti'den ihraç ettiği Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan'ın başını, Ermeni Bomonti Mıhitaryan Okulu'nun yediği iddia edildi. Mülkiyetinin önemli bir bölümü Ayaş Belediyesine ait olan okulu dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun ‘Ermenilere şirin görünmek’ amacıyla iade edilmesi yönünde irade sergilediği öğrenildi. Okulun mülkiyet hakkı Ermenilere verilmek üzereyken Yargıtay'da görülen davaya taraf olarak bunu engelleyen Belediye Başkanı Taştan'ın özellikle Ahmet Davutoğlu'nun kişisel husumetini üzerine çektiği ifade edildi.

BÜYÜK TEZGAHA TAŞAN TAŞ KOYDU!

Edinilen bilgilere göre, Ayaş’ta bulunan tarihi Mıhitaryan Okulu'nun mülkiyeti dava konusu oldu. Emine Tefika Ayaşlı'dan Ayaş Belediyesi’ne miras kalan okul uzun yıllar aynı adla Ermeniler tarafından kullanıldı. Ayaş'ın CHP'li belediye başkanları kira karşılığında bu binanın okul olarak kullanmasına izin verirlerken, yine dönemin Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de binanın küçük bir hissesini bir başka şirketten satın aldı. Şişli ile Ayaş Belediyelerinin ortak olduğu bina daha sonra Ermeni Vakfı tarafından dava konusu yapıldı. İlk davayı Ermeniler kazanırken, Ayaş Belediye Başkanlığı'nı AK Parti'nin kazanması üzerine yeni Başkan Bülent Taşan, Yargıtay'da taraf olarak binanın Ermenilere hibe edilmesine karşı çıktı.

İKİ AK PARTİLİ VEKİL DEVREDE

Bu gelişme üzerine Ermeni Cemaati Vakıf Başkanı Rita Numur ve AK Parti İstanbul milletvekilleri Markar Esayan ile Ali Sarıkaya devreye girdi. Numur ve Eseyan, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı da olan İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya ile görüştü. Sarıkaya Ahmet Davutoğlu'nun da okulun Ermenilere iade edilmesi konusunda talimat verdiğini belirterek, Vakıflar Genel Müdürlüğü nezdinde devreye girdi.

BU GÖRÜŞME İPİNİ ÇEKTİ

Rita Numur ve Markar Eseyan, Ali Sarıkaya ile yaptıkları görüşmenin ardından Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan'ı ziyaret ederek “okulun iade edilmesini” istedi. Ancak Taşan bu isteğe karşı çıkarak, “yasal yolların kullanılmasını ve sürecin beklenmesini” tavsiye etti. Bu görüşmeden sonra da Taşan'ın ihracına giden sürecin yollarına taş döşenmeye başladı.

HER ŞEY O ALO'DAN SONRA

Ermenilerin Ayaş'tan elleri boş ayrılmalarının üzerinden çok geçmeden bu kez dönemin Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ersoy, Bülent Taşan'ı telefonla arayarak okulun mülkiyetinin devrini istedi. Ancak Taşan, bu isteğe de olumsuz cevap verince bu kez devreye doğrudan, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun danışmanı ve AK Parti Milletvekili Ali Sarıkaya girdi.

EMİR BÜYÜK YERDEN

Ali Sarıkaya, Bülent Taşan'a telefon açarak, “okulun iadesini Başbakan Davutoğlu'nun isteği olduğunu” belirterek aba altından sopa göstermeyi ihmal etmedi. Taşan da "Hukuken bu mümkün değil. Arzu ederseniz temyiz aşamasında kararın aleyhimize çıkmasını sağlayabilirsiniz" yanıtını verdi.

DIŞİŞLERİ BAKANI DA DEVREDE

Gördüğü baskılardan bunalan Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, konuyu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na aktarmak için harekete geçti. Çavuşoğlu da yüz yüze görüşmek yerine Taşan'a telefon açarak konu hakkında bilgi aldı. Gelişmeleri anlatan Taşan'a hak veren Çavuşoğlu, "Temyiz davanı kazanırsan, uluslar arası hukuk aşamasında bakanlığın hukukçuları ile sana yardım ederiz" sözünü verdi.

Ancak bir süre sonra AGOS gazetesi konuyu gündeme taşıyarak Bülent Taşan aleyhinde yayınlara başlarken, çok geçmeden de savunması bile alınmadan AK Parti'den ihraç edildi.

DANIŞMAN TARİH VERDİ BAŞKAN İHRAÇ EDİLDİ

Öte yandan 22 Nisan 2015’te AGOS Gazetesi'ne konuşan Ermeni Cemaati Vakfı Başkanı Rita Numur, Başbakan Davutoğlu'nun danışmanı olan AK Parti İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya ile yaşadıkları diyaloğu ve Bülent Taşan'ın ihracı ile ilgili süreci şöyle anlattı:

"Başbakan'ın danışmanı temyizden bizim lehimize karar çıkacağını söyledi. İstanbul’a büyük umutlarla döndük. Hatta Markar bey bunun üzerine bir espri yaparak, bunun bize iyi bir yılbaşı hediyesi olacağını söyledi. Ben de "Keşke Noel’e yetişse" diyerek espriye devam ettim. Bunun üzerine sayın danışman, bana Noel’in çok erken bir tarih olduğunu, ancak Ocak sonuna en geç Şubat'ın 15'ine kadar bu işin biteceğini müjdeledi. Ancak daha sonra Ayaş Belediye Başkanı'nın partiden ihraç edildiğini öğrendik. Partiden ihraç edilmesi, belediye başkanlığından da alınmasına neden olur mu, bilemiyoruz."

AVAZTÜRK Özel

Özel Haber Haberleri