Dünya yine virüs ile tehdit altında! Yeni solunum hastalığı dünya çapında korkuttu!

Covid-19'un etkilerinin hala dünya üzerinde atılamamışken, yeni bir virüsün daha tehdit oluşturması gündeme geldi. Konu ile ilgili yetkililer tarafından yapılacak olan açıklama merak konusu oldu.

Bundan yaklaşık olarak 3 sene önce Çin'de başlayarak dünyaya yayılan covid-19 salgınının ardından milyonlarca insan virüs nedeni ile hayatını kaybetmişti. Konu ile ilgili merak edilenlerin ardından gündeme yeni virüslerin de gelmesi ile birlikte nelerin yaşanacağı oldukça merak ediliyordu.

Son zamanlarda pek çok hastalığın da yeni varyantlar ile görülmesinin ardından son olarak da Kuzey Kore'de hızla yayılan gizemli bir solunum hastalığının gündeme geldiği öğrenildi. Hastalığın gündeme gelmesinin hemen ardından ise Kuzey Kore'nin Başkenti Pyongyang'da 5 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildiği öğrenildi. Bu bilginin ardından dünya çapında yeni bir virüs mü geliyor sorusu ile sorulmaya başlandı.

5 GÜNLÜK KARANTİNA İLAN EDİLDİ!

Yaşanan bu olayların ardından yetkililer tarafından alınan karar ile birlikte 5 günlük sokağa çıkma yasağı süresi boyunca yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmenin de yapıldığı öğrenildi. Seul merkezli NK News'in haberine göre; hükümet yaptığı duyuruda covid-19'dan bahsedilmedi. Ve şehir sakinlerinden pazar gününe kadar evlerinde kalmalarını ve gün içinde bir kaç kez ateşlerini kontrol etmelerinin bu süreç için son derece önemli olduğu ifade edildi.

KARANTİNA DİĞER BÖLGELERDE UYGULANACAK MI?

Kuzey Kore'nin Başkenti Pyongyang'da uygulanan 5 günlük karantinanın diğer bölgelerde de uygulanıp uygulanmayacağının merak edilmesinin ardından da konuya ilişkin açıklamanın bulunmadığı öğrenildi. Henüz tek bir bölgede uygulanan bu yasağın, diğer halan süreçte nasıl ilerleyeceği ve hastalığın yayılma hızının ne kadar olduğu oldukça merak edildi.

Bunun yanı sıra da o bölgede yaşayan kişiler 5 günlük karantina haberini almalarının ardından marketlere akın ettikleri öğrenildi.

Sağlık Haberleri