Egzamadan bitkisel yöntemler ile kurtulun! İşte egzama tedavisi için tercih edebileceğiniz o yöntemler!

Egzama, birçok kişide meydana gelebilen bir cilt sorunudur. Egzama hem kadınlar da hem de erkeklerde meydana gelebilir. Birçok farklı türe sahip olan egzama, deride kuruluk ve kaşıntıya neden olmaktadır.

Çoğunlukla stres ve alerji nedeni ile meydana gelen egzamanın farklı birçok türü bulunmaktadır. Egzama el ve yüz çevresinde olabildiği gibi saç derisinde de meydana gelebilmektedir. Deri üzerinde kuruluk ve kaşıntıya neden olan egzaman, kabarcık oluşumlarına da neden olabilmekte ve cilt yüzeyinin rahatsızlık veren bir görünüme sahip olmasına neden olabilmektedir.

Egzamanın tedavisi için evde bazı bitkisel yöntemler tercih edilebilir. Bu bitkisel yöntemlerin uygulanmasından önce doktorlar ile görüş alışverişi yapılmasında fayda vardı. Alerjik reaksiyonların meydana gelmemesi adına, uygulanacak her yöntem için önceden mutlaka gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.

EGZAMA TEDAVİSİNDE KULLANILABİLECEK DOĞAL ÜRÜNLER

Atopik dermatit olarak da bilinen egzama, kronik bir cilt hastalığıdır. Cilt yüzeyinde kızarıklığa, pullanmaya, kaşıntıya ve kuruluğa neden olabilir. Genetik olarak görülebilen egzama, zayıf bağışıklık sistemi, hassas cilt dokusu ve karaciğer rahatsızlığı gibi nedenlerden dolayı da meydana gelebilmektedir. Nemlendirici özelliğe sahip olan saf zeytinyağı, egzamalı cilt yüzeyine günde iki kez uygulanabilir. Saf zeytinyağı, yeteri miktarda uygulanmalı ve egzamalı bölgenin kaşıntısını alması sağlanmalıdır. Hindistan cevizi yağı kullanımı da laurik asit içeriği ile egzamanın neden olduğu kaşıntıyı ve enfeksiyon riskini azaltmaktadır. Aynı zamanda, nemlendirici etkiye de sahiptir. Farklı birçok amaç için kullanılan kantaron yağı da egzama tedavisinde tercih edilebilir. Kantaron yağı da mantar ve bakteriye karşı oldukça etkilidir.

EGZAMA ATAKLARI NASIL ENGELLENİR?

Egzama kronik bir cilt hastalığıdır. Egzama hastalığı bulaşı değildir. Egzama, bazı durumlarda kendini gösterebilen ve bazı durumlar tarafından tetiklenebilmektedir. Egzama ataklarının minimum seviyeye indirilmesi için alınabilinecek bazı önlemler şu şekilde belirtilmiştir;

  • Ellerin sık sık nemlendirilmesi,
  • Egzamalı bölgelerin kaşınmaması ve tahrişe neden olacak şeylere karşı korunması,
  • Kişilerin stresten uzak durması,
  • Yaşam alanlarının düzenli olarak havalandırılması,
  • Banyodan sonra tüm vücudun nemlendirilmesi,
  • Ellerin ılık su ile yıkanması ve kağıt havlu ile kurulanması,
  • Çok sıcak su ile banyo yapılmaması ve sert lif ya da kese kullanılmaması,
  • Yünlü kıyafetlerin içerisine içlik ya da penye özelliğine sahip kıyafetlerin giyilmesi,
  • Bol su tüketilmesi,
  • Nötr sabunların kullanımının tercih edilmesi,
  • Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi

Sağlık Haberleri