Ekonomist Tuna Kaya yıl sonunda gram altın 3 bin TL olur demişti! Kaya'dan yeni öneri

Altın fiyatları rekor kırmaya devam ediyor. Para Piyasaları Uzmanı Tuna Kaya, 2023 yılı sonunda gram altın için 3 bin TL olur demişti. Şimdi ise o rakama gelince alınır diyerek önerilerde bulundu.

Ekonomist Tuna Kaya yıl sonunda gram altın 3 bin TL olur demişti! Kaya'dan yeni öneri: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yılın ilk faiz karının duyurdu. Duyurulan faiz kararı piyasaları ve yatırımcıları çok fazla etkilemekte.

Para piyasası uzmanları ve ünlü ekonomistlerden bu konuda yatırımcılara tavsiyeler gelmeye devam ediyor. Para Piyasaları Uzmanı Tuna Kaya gram altın fiyatları için yıl sonunda 3 bin TL'yi bulur demişti. Şimdi ise yeni önerilerde bulundu.

GRAM ALTIN SON BİR KEZ ALIM FIRSATI VERECEK

Kendisine ait Youtube kanalında açıklama yapan Tuna Kaya yaptığı önerilerde, "Kıymetli madenlerde yukarı yönlü bir hareket var. Ons altın 1973'ü ilk hedef olarak yapacaktır. Altında yukarı yönlü hareket bekliyorum" ifadelerine yer verdi.

Tuna kaya gram altının son bir kez alım fırsatı vereceğini söyleyerek önemli açıklamalarda bulundu; "Seçim sonrasında dolar/TL'deki artış sebebiyle gram altının yükseleceğini düşünüyorum. Gram altında olası düşüşlerde 1112 seviyesi son alım fırsatı olabilir. Kısa vade hedefimiz 1200 TL olacaktır. Seçim öncesinde ons altın kuvvetli. Seçim sonrası dolar/TL güçlenecek" şeklinde konuştu.

YIL SONUNDA 3 BİN TL OLUR DEMİŞTİ

Para Piyasaları Uzmanı Tuna Kaya geçtiğimiz haftalarda ise 2023 yılının sonlarına doğru gram altın fiyatları ile tahminde bulunmuştu. Kaya gram altın fiyatlarının 3 bin TL'yi görebileceğini ifade ederek şu açıklamalarda bulundu;

"2023 yılında ons tarafı 3 bin doları görebilir. Altında önemli bir kırılmanın eşiğine geldik. Küresel riskler, enflasyon durum..

Altın, enflasyondan korunma anlamında büyük önem taşıyor. Bunun yanında dolar/TL’deki gelişmeler gram altını 2 bin liralara getirebilir. 2023 yılında ise 3 bin lirayı görebiliriz. Altın yatırım ve portföyde bulunması gereken araçlardan biri olarak dikkat çekiyor. Bu yüzden altınımıza sıkı sıkı sarılmalıyız" şeklinde konuştu.

Ekonomi Haberleri