Güçlü bir mide korucu olarak bilinen meyan kökü, aşırı asiti azaltıyor..
216
Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırıyor. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor..
316
Besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve safra salgısını artırıyor. Bu sayede yediklerinizi daha hızlı sindiriyor ve eritiyorsunuz..
416
Midede kötü gaz oluşumlarını engeller, ekşimeden dolayı oluşan ağızdaki kötü tatlarından önüne geçer..
516
Ülser ve gastrite iyi gelen lahana, mideyi rahatlatır..
616
Mideyi asit saldırılarından korur..
716
Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi tercih edin. İçerisindeki antioksidanlar sayesinde doğal bir korucu olan elma sirkesi midede ekşimeye neden olan kötü salgıları yok eder..
816
916
Yağlı yiyecekler, hamur işleri, kızartmalar, kavurmalar, salam, sosis, sucuk, pastırma gibi şarküteri ürünlerinden uzak durulmalıdır. Bu gıdalar midede yanma ve şişkinliğe yol açtığı gibi tok tutmaz, susuzluk yaşanmasına ve kilo alımına neden olur..
1016
Yemeklerin yanına her akşam 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanan bir salata ilave edilmelidir. Salatayı yemenin zamanı yoktur yemeğin ilk anlarından itibaren tüketilmelidir. Çiğ sebze bol miktarda lif içerir ve tok sağlar..
1116
Yemeğin yanında mutlaka 1-2 dilim ekmek alınmalıdır. Unutulmamalıdır ki en doğru karbonhidrat kaynağı tahıllı ekmeklerdir, kişiyi daha uzun süre tok tutacaktır..
1216
Pilav ya da makarna haftada en fazla 2 ya da 3 kez tüketilebilir. Kepekli pirinç, makarna ve bulgur pilavı tercih etmek en sağlıklısıdır..
1316
15-20 dakika sonrasında ana yemeğe geçmek en doğrusudur. Etli sebze, kurubaklagil yemeği veya kızartma dışında pişirilme yöntemi uygulanarak hazırlanan; et, tavuk veya balık yemekleri yapılabilir..
1416
Ilık bir çorba iftar sofralarının vazgeçilmezidir. Hem sıvı ihtiyacını karşılar, hem doygunluk verir, hem de sindirimi kolaylaştırır..
1516
Küçük bir başlangıçla oruç açılmalı. Bu; zeytin, hurma, kuru meyve, ceviz, badem veya küçük bir parça cevizli sucuk olabilir. Bol suyu ihmal etmemek gerekir..
1616
İftar ve sahur sofralarının zenginliği iştah kabartırken, yemeklere bilinçsizce saldıranlar mide sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor. Ramazan'da beslenme alışkanlıklarındaki değişikliğin önemine dikkat çeken uzmanlar, "Hazımsızlık, gaz ve şişkinlik problemlerinin dışında, kilo sorunu ile yaşamamak için bazı önemli noktalara dikkat etmek gerek" diyor. Uzmanlar, şu önerilerde bulunuyor:.