İngiltere, terör tehdidi seviyesini 'kritik'e çıkardı!

İngiliz İstihbarat yetkilileri, Manchester Arena saldırganının tek başına çalışmadığını düşündüklerini açıkladı. Bunun üzerine İngiltere Başbakanı Theresa May, terör tehdidi seviyesini kritik olarak değiştirdi ve polis güçlerine takviye için ordu birlikle

İngiltere'nin terör tehdidi seviyesi şiddetli seviyeden kritik seviyeye yükseltildi. Bu yakın zamanda yeni bir terör saldırısının beklendiği şeklinde yorumlanıyor.

Başbakan Theresa May, yayınladığı bir televizyon bildirisinde önemli bir duyuruda bulundu.

Yetkililerin Manchester Arena failinin tek başına çalışmadığını düşündüğünü açıklamasının ardından başlayan hareketlilik, yeni saldırılara karşı alınan önlemlerle devam ediyor.  

Başbakan May, "Bu saldırı ile bağlantılı daha geniş bir grup insanın varlığını görmezden gelmemiz olası değil" derken, başka terör saldırılarının yaşanabileceğine dikkat çekti.

Terör tehdidi seviyesinin kritiğe yükseltilmesi, askerin şehirlerde polisle birlikte çalışacağı ve onları destekleyeceği anlamına geliyor.

Tehdit seviyesini sürekli olarak gözden geçirdiklerini belirten May, "Tehdit seviyesindeki değişim, polise ek olarak yardımcı güçlerin sahada bulunması" ile doğrudan ilişkili olduğunu belirtti.  

Gündem Haberleri