Siber güvenlik araştırmacıları tarafından yapılan açıklamalarda, OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin kılığına girmiş kötü yazılımların meydana çıktığı duyuruldu. ChatGPT ve GPT-4 kılığında bürünmüş kötü amaçlı yazılımlar, son dönemlerde internet ortamında çok sık yer almaya başladı.
Kötü amaçlı bu yazılımlar, internet kullanıcılarının en çok tercih ettikleri sosyal medya platformu olan Instagram ve anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ın ele geçirilmesi için kullanılıyor. Dolandırıcılar tarafından yeni yöntem olarak ortaya çıkan bu durum, yapay zeka destekli ChatGPT kullanılarak yapılıyor. Uzmanlar, internet kullanıcılarını bu konuda uyarıyor.
CHATGPT HACKERLARIN ELİNE DÜŞTÜ
Gün içerisinde birçok işi kısa sürede gerçekleştirebildiği için tercih edilen ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirildi. Özellikle iş alanında ve eğitim alanında sık sık kullanılan yapay zeka destekli sohbet robotu, kullanıcıların istedikleri işleri oldukça kısa bir süre içerisinde gerçekleştirebiliyor. Bu nedenle de ChatGPT, oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olmasıyla da ön plana çıkıyor. ChatGPT, kısa bir sürede eriştiği kullanıcı sayısı ile de geçtiğimiz aylarda bir rekora imza atmıştı.
RAPOR YAYINLANDI
Meta’daki araştırmacılar, dolandırıcıların ChatGPT’yi kullanarak nasıl işlemlerini gerçekleştirdiğini açıklayan bir rapor yayınladı. Ducktail ve NodeStealer gibi ondan fazla ChatGPT ve GPT-4 kılığında kötü amaçlı yazılımın Instagram, WhatsApp ve Facebook’tan yayıldığının tespit edildiği açıklandı. Yayınlanan raporda kullanıcıların sahte sitelere yönlendirildiği de belirtildi. ChatGPT kılığındaki virüsler insanları kötü amaçlı tarayıcı uzantılarına, reklam sitelerine ve güvenliği tehlikeye sokan bazı sahte internet sitelerine yönlendiriyor. Burada kullanıcıların Gmail ve Outlook gibi mail hesaplarının ve sosyal medya hesaplarının çalınma riski oldukça yüksek. Konuya dair açıklamalarda bulunan Meta’dan Duc H. Nguyen ve Ryan Victory şu ifadeleri kullandı; ‘’Tehdit ak aktörlerinin ChatGPT tabanlı araçlar sunduğunu iddia eden resmi web mağazalarında bulunan kötü amaçlı tarayıcı uzantıları oluşturduğunu gördük. Ayrıca bu uzantıların, insanları kötü amaçlı yazılım indirmeye teşvik ettiği de belirlendi.’’