İsrail'den Hizbullah'a Yönelik En Büyük Saldırı: Beyrut'ta Hedef, Nasrallah!

İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği en büyük hava saldırısıyla Hizbullah’ı vurdu. Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın hemen ardından saldırı düzenledi.

Lübnan güvenlik kaynakları, bu saldırının İsrail'in bugüne kadar Hizbullah’a yönelik gerçekleştirdiği en kapsamlı operasyon olduğunu belirtti.

Netanyahu’nun Konuşmasıyla Eş Zamanlı Saldırı: Beyrut Sarsıldı

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'ndaki konuşması sona ermeden Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta büyük bir patlama dalgası duyuldu. Özellikle kentin güneyindeki Dahiye bölgesi, İsrail savaş uçakları tarafından yoğun bir şekilde bombalandı. Beyrut’ta yaklaşık 10 patlama sesi duyulurken, bölgede büyük bir duman bulutu gökyüzünü kapladı. Saldırıların, Netanyahu'nun BM konuşmasıyla eş zamanlı gerçekleşmesi dikkat çekti.

Nasrallah’a Yönelik İddia: İsrail, Hizbullah Liderini Hedef Aldı

İsrail Ordusu Sözcüsü Daniel Hagari, hava saldırılarının Beyrut’un güneyindeki Hizbullah karargahını hedef aldığını doğruladı. Ancak hedef alınan isimle ilgili bilgi vermedi. İsrail basını ise Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın hedef alındığını, ancak saldırıdan son anda kurtulduğunu öne sürdü. Lübnan güvenlik kaynakları, İsrail’in çatışmaların başladığı tarihten bu yana en büyük saldırıyı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Netanyahu BM Basın Toplantısını Terk Etti: Beyrut’taki Saldırının Ardından

İsrail’in Yediot Ahranot gazetesi, Netanyahu’nun BM’de düzenlediği basın toplantısını, askeri danışmanının yanına gelmesinin ardından hızla terk ettiğini yazdı. İsrail ordu radyosu ise saldırıda kullanılan “sığınak delici” bombaların Hizbullah’ın karargahına ciddi zarar verdiğini duyurdu. Hizbullah’a yakın el-Menar televizyonu, saldırı sırasında dört binanın yıkıldığını bildirdi.

Saldırılar Şiddetleniyor: Lübnan’da Binlerce Kişi Yerinden Oldu

İsrail, Lübnan’ın güneyi ve doğusuna yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırırken, Hizbullah da füze saldırılarıyla karşılık veriyor. Lübnan makamlarına göre, 23 Eylül’de başlayan bu çatışmalarda 773 kişi hayatını kaybederken, bombardımanlar nedeniyle yaklaşık 150 bin kişi yerinden oldu. İsrail’in askeri üslerine yönelik Hizbullah’ın düzenlediği saldırılarda ise büyük hasar olmadığı belirtildi.

Hizbullah’ın Hava Komutanı Srour, İsrail Saldırısında Öldürüldü

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hizbullah’ın Hava Komutanı Muhammad Hussein Srour’un, Beyrut’taki saldırıda öldürüldüğünü açıkladı. Srour’un, İsrailli sivillere yönelik saldırıları yönettiği ve Güney Lübnan’da İHA üretimiyle ilgili projeleri yürüttüğü belirtildi. IDF, Srour’un ölümünü Hizbullah’a ağır bir darbe olarak değerlendirdi.

Dünya Haberleri