Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin kaç saniye sürdüğü açıklandı!

6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük depremin ardından uzmanlar tarafından depremin kaç saniye sürdüğü ortaya çıktı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından pek çok vatandaş tarafından en çok merak edilen konulardan biri de depremin ne kadar sürdüğü olmuştu. Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, on binlerce vatandaşımızın da yaralanmasına neden olan bu depremin ardından vatandaşlar tarafından da Türkiye'nin her yerinden depremden etkilenen 10 il için yardımlar giderek, seferberlik ilan edildi.

Her gün git gide artan hayatını kaybeden kişi sayısına da bakıldığı zaman yıkımın büyüklüğüne bir kez daha şahit olunurken, dünya genelinden de konu hakkında hem açıklamalar hem de yardımlar gelmeye başladı. Bu yardımların yapılmasının yanı sıra ise uzmanlar depremin büyüklüğü konusunda da vatandaşları bilgilendirdi.

500 ATOM BOMBASI ETKİSİNDEYDİ

6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler hakkında konuşan uzmanlardan biri olan AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, ilk gerçekleşen ve 7.7 büyüklüğünde olan depremin 500 atom bombasının yarattığı etki ile aynı etkiye sahip olduğu ifade edildi. Her ne kadar sayılar maalesef her geçen gün artsa da şu an 22 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremin de ne kadar sürdüğü öğrenildi.

2 DAKİKA BOYUNCA SARSILDI!

Yapılan açıklamaya göre 7.7 büyüklüğündeki ilk depremin 65 saniye sürdüğü ifade edildi. Birinci depremin ikinci depremden 20 saniye daha fazla sürdüğü bilinmesi ile birlikte ise ikinci deprem olan 7.6 büyüklüğündeki depremin ise 45 saniye sürdüğü açıklandı. Kahramanmaraş merkezli bu yaşanan iki depremin ortalama olarak iki dakika boyunca sarsıntıya neden olduğu da açıklanmış oldu. AFAD tarafından yapılan bu açıklamaların yanı sıra konu hakkında uzman olan diğer kişiler tarafından da sık sık depremin oldukça büyük olduğu ifade edildi.

Gündem Haberleri