Kültür Bakanlığı KPSS şartsız memur alımı! Başvuru için son 2 gün!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bir süre önce yayınladığı personel alımı ilanıyla Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı kadrosunda istihdam edilmek üzere mesleğe özgü yarışma sınavına tabi tutularak Uzman Yardımcısı pozisyonuna alım yapacak.

24.04.2023 itibariyle başlayan söz konusu olan ilanın başvurularının sona ermek üzere olması adayları harekete geçirdi. 08.05.2023 tarihinde sonlandırılacak olduğu için başvuruların bu tarihe kadar yapılması gerekiyor. Giriş, eleme, yazılı ve sözlü sınav aşamalarından oluşan bu memur alımı sınav süreci belirlenen tarihlerde gerçekleşecek. Eleme sınavının 20 Mayıs 2023 tarihinde Cumartesi günü saat 10.00 ve 12.00 aralarında yapılması bekleniyor. Yazılı sınavın ise aynı tarihte saat 14.00 ve 16.00 saatlerinde yapılacaktır.

Kültür Bakanlığı’nda Görevlendirilecek Adaylar İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

Kültür Bakanlığı’nda görevlendirilecek adaylar için başvuru şartları 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesi kapsamındadır. Adayların öncelikle, İletişim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Fakültesi, Siyasal Fakültesi, Hukuk Fakültesi veya İktisat Fakültesi bölümlerinden lisans mezunu olmaları gerekiyor.

Adayları görevlendirmek üzere belirlenen diğer fakültelerden bazı bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor. Bu bölümler arasında Ekonometri, Ekonomi, İnsan Kaynakları Yönetimi, Finans, Gazetecilik, Reklamcılık, İletişim, İktisat, Maliye, Psikoloji, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Halkla İlişkiler, Reklamcılık, İlahiyat, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji, Tarih, Siyaset Bilimi, Türk Dili ve Edebiyatı, Türkoloji ve Uluslararası ilişkiler yer alıyor.

KPSS Şartı Yerine YDS Puanı ve Bazı Belgelerin Olması Gerekiyor

KPSS şartı aranmayan bu işe alım kriterlerinde YDS sınavından alınan puan geçerli olacak. Bunun için öncelikle belirlenen koşul YDS sınavından en az B düzeyinde puan almak olarak belirtilmiştir. Bu şartla birlikte, uluslararası geçerliliği olan bir sertifikasının olması kabul edilecektir. Sertifika yerine adayların ilgili dilde kabul edildiği ülkede bazı eğitim belgelerine sahip olması gerekiyor. Bu belgeler arasında en az üç yıllık ortaöğretim, lisans ve doktoraya sahip olmak aranan başvuru kriterlerini karşılamaktadır.

İşkur İş İlanları Haberleri