Merkez Bankası Ocak 2023 PPK toplantısı faiz kararı açıklandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası TCMB 2023 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Ocak 2023 PPK toplantısı ile politika faiz oranı belirlendi.

Merkez Bankası Ocak 2023 PPK toplantısı faiz kararı açıklandı! Merkez Bankası tüm piyasanın beklemiş olduğu en kritik verilerden biri olan Ocak ayı faiz kararını açıkladı. Söz konusu faiz kararı bankaların kredi ve mevduat faiz oranları kadar altın fiyatları ve döviz kurları için de belirleyici olması yönünden bekleniyordu.

Açıklanan faiz kararı aynı zamanda 2023 yılında Merkez Bankası tarafından uygulanacak olan para politikası için yön gösterici olması yönünden büyük önem taşıyordu. 2023 senesinde de Merkez Bankası tarafından yaşanan piyasa gelişmelerine anında müdahale edilmesi amacıyla yine her ay toplantı yapılacağı duyurulmuştu.

MERKEZ BANKASI OCAK 2023 PPK TOPLANTISI FAİZ KARARI AÇIKLANDI!

Merkez Bankası tarafından yapılan yılın ilk toplantısı ile yine beklendiği üzere politika faiz oranı sabit tutuldu. Hatırlanacağı üzere Merkez Bankası 2022 senesinde Liralaşma Stratejisi kapsamında yeni bir ekonomi uygulamasına geçmiş ve yükselen enflasyona rağmen faiz indirimi yapmaya başlamıştı.

Söz konusu program ile düşük faizle ekonominin desteklenmesi ve büyümenin sürdürülmesi amaçlanmıştı. Enflasyon ve dolar kurunda yaşanan yükselişe rağmen hükümet bu programı uygulamaya devam ederken Merkez Bankası da program doğrultusunda 2022 senesinde peş peşe faiz indirimi yaparak yüzde 14 olan politika faiz oranını Aralık ayında yüzde 9 seviyesine çekerek tek haneli faiz uygulamasına geçiş yapmıştı. Bugün alınan karar ile politika faiz oranı yüzde 9 seviyesinde sabit tutuldu ve toplantı pas geçildi.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BANKALARI NASIL ETKİLER, KREDİ FAİZ ORANLARI DÜŞECEK Mİ?

Yapılan açıklama ile Ocak ayı PPK toplantısı ile beklendiği üzere faiz oranı sabit tutuldu. Söz konusu karar beklentiler ile doğru orantılı olarak kabul edilirken bankaların faiz oranlarında ise doğrudan bir düşüş etkisi yaratması beklenmiyor.

Ekonomi Haberleri