Merkez Bankası Ocak ayı faiz kararı 2023 toplantısı ne zaman, saat kaçta?

Dolar kuru 19 TL bandını zorlamaya devam ederken gözler 2023 yılının ilk PPK toplantısı için Merkez Bankası'na çevrildi.

2023 yılı dolar kuru ve altın fiyatlar için yükselişi beraberinde getirirken gözler Merkez Bankası tarafından bugün açıklanacak olan yılın ilk faiz kararına çevrildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında yapılacak olan PPK toplantısı ile politika faiz oranı için yılın ilk kararının ilan edilmesi bekleniyor.

Merkez Bankası Ocak ayı toplantısı ile yılın ilk faiz kararını açıklayacak. Yükselen dolar kuru nedeni ile piyasada tedirginlik oluşurken normal koşullar altında faiz artırımı çıkması bekleniyordu. Ancak TCMB tarafından uygulanan liralaşma stratejisi nedeni ile bugün böyle bir kararın çıkması son derece düşük bir ihtimal olarak görünüyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BUGÜN NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından 2023 senesinin ilk toplantısı bugün yani 19 Ocak 2023 Perşembe günü yapılacak. Açıklanacak olan faiz kararı saat 14:00 itibari ile Merkez Bankası resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek.

Merkez Bankası 2022 yılında politika faiz oranını indirmeye başlamış ve yılı tek haneli faiz oranı ile bitirmişti. Yapılan faiz indirimleri ile TCMB tarafından yıl sonunda açıklanan politika faiz oranı yüzde 9 olarak ilan edilmişti. Bugün yapılacak olan son toplantı ile Merkez Bankası'nın toplantıyı pas geçmesi yani faizi yüzde 9 olarak sabit tutması bekleniyor. Dolar kuru karar öncesi güne 18.7934 TL seviyesinden yükselişle başladı.

Ekonomi Haberleri