Mesut Özdil futbolu neden bıraktı? Mesut Özdil kimdir? Aslen nereli? Sosyal Medya bu olayı konuşuyor! İşte detaylar...

Mesut Özdil az önce resmi sosyal medya hesabından yaptığı bir duyuru ile futbola veda ettiğini açıkladı. Özdil'in paylaşımı ve kararı sosyal medyaya bomba gibi düştü.

Uzun yıllar futbol oynayan ve son olarak Medipol Başakşehir forması ile kariyerini sürdüren Mesut Özdil futbolu bıraktığını duyurmasının ardından sosyal medya adeta bu olaya kitlendi. Özdil'in neden futbolu bıraktığı merak edilirken kişisel hayatı ve biyografisini de sizler için hazırladık.

Mesut Özdil futbolu neden bıraktı? Mesut Özdil kimdir? Aslen nereli? Sosyal Medya bu olayı konuşuyor! İşte detaylar...- Başakşehir'de kariyerini sürdürmekte olan Özdil bugün resmi sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile futbol kariyerine son verdiğini ve futbolu bıraktığını hayranlarına duyurdu.

NEDEN FUTBOLU BIRAKTI?

Özdil'in neden futbolu bıraktığı merak edilirken yaptığı açıklamada hayranlarının merak edilen sorularını da yanıtladı. Özdil, 'Uzun süren düşüncelerin ardından futbolu bıraktığımı açıklıyorum. 17 yıl boyunca profesyonel futbolcu olmak bir ayrıcalıktı. Bu fırsat için kendimi minnettar hissediyorum. Ancak, geçtiğimiz haftalarda ve aylarda uzun süreli sakatlıklar yaşadım. Futbolu bırakmamın zamanının geldiğini hissettim' ifadelerini kullanarak hayranlarına veda etti.

Geçtiğimiz aylarda ise Özdil, maç sırasında yaşanan sakatlık nedeniyle uzun bir tedavi süreci geçirmişti.

MESUT ÖZDİL KİMDİR? ASLEN NERELİ?

Özdil, 15 Ekim 1988'de Almanya'da doğdu. Aslen Türk asıllı Alman bir futbolcu olarak kariyerine başlayan Özdil, 9 yıl boyunca Almanya forması giymiş ve çıktığı 92 millî maçta 23 gol atıp 40 asist yapmış ve buna ek olarak; Almanya millî takımının 2014 Dünya Kupası'nı kazanmasına da doğrudan katkı sağlamıştır.

2007-2008 sezonunun ara transfer döneminde Werder Bremen'e transfer olan Mesut, 2010 FIFA Dünya Kupası'nda gösterdiği performans ile Werder Bremen'den Real Madrid'e 15 milyon € karşılığında transfer oldu. Ardından 2 Eylül 2013 tarihinde Real Madrid'den 50 milyon euro karşılığında Arsenal'e transfer oldu.

Yabancı formalar giyen Özdil, ilk kez Arsenal'de kadro dışı bırakılan Özil'in, devre arasında Fenerbahçe'ye transfer olacağı öne sürüldü. Son olarak 14 Temmuz 2022'de İstanbul Başakşehir ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı ve buradaki formasını da bugün yaptığı açıklama ile bıraktı.

Spor Haberleri