Nasıl savunma ama! Akıncı üssüne şehit olmaya gittim

FETÖ elemanlarından eski Teğmen Kübra Arpağuş, 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’ne darbe yapmak amacıyla değil vatanı savunmak için gittiğini iddia etti. Akıncı Üssü’ne savaş çıktığını düşündüğü için gittiğini öne süren Arpağuş, “Ben Akıncı Hava Üssünde savaş

FETÖ elemanlarından eski Teğmen Kübra Arpağuş, 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’ne darbe yapmak amacıyla değil vatanı savunmak için gittiğini iddia etti. Akıncı Üssü’ne savaş çıktığını düşündüğü için gittiğini öne süren Arpağuş, “Ben Akıncı Hava Üssünde savaş çıktığını zannederek gittim. Amacım gerektiğinde şehit olmaktı” dedi.

VATAN SEVERİM

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda görev yapan  eski Teğmen Kübra Arpaguş, Akıncı Üssü iddianamesinde  giren ifadesinde FETÖ ile olan ilişkilerini açık açık anlattı. FETÖ’cü ablaların yönlendirmesi ile Kara Harp Okulu’na girdiğini ve  bunların yönlendirmeleri ile hareket ettiğini itiraf eden Arpaguş, 15 Temmuz gecesi ile ilgili ise bambaşka konuştu. Akıncı Üssü’ne darbe için gitmediğini iddia eden Arpaguş, “ Kesinlikle devletime yönelik  bir girişimde bulunmak ya da halkıma ateş etmek gibi bir amacım yoktu. Ben vatanımı seven bir insanım. Bu olaylarla adımın anılması nedeniyle çok üzgünüm” diye konuştu.

DEKOLTE KIYAFET SAVUNMASI

FETÖ elemanlarının  evlilik kataloğuna fotoğraf verdiğini de itiraf eden Arpaguş, yaptığı savunma ile herkesi şaşırttı. FETÖcü ablaların seçtiği kişi ile evlenmek istemediğini, bu nedenle de dekolte kıyafetli bir fotoğrafını verdiğini öne süren Alpaguş şöyle  konuştu:

Son sınıfta mezuniyete yakın tarihlerde bu ablalar diye bahsettiğim kişiler kadın öğrencilerden resim vermelerini istediler. Ve bizi cemaatin uygun göreceği kişiler ile evlendireceklerini söylediler. Ben bu şekilde evlenmek istemiyordum. Bu nedenle kabul etmeyeceklerini düşünerek tek askılı hafif dekolte bir resmimi verince bana tepki gösterdiler. Elbiseyi açık bulduklarını söylediler. Ve başka resim vermemi söylediler. Ben bunu onları oyalamak amacıyla yapmıştım. Daha sonra mecbur kaldığım için resim verdim.“

AVAZTURK/Kürşat Türkdoğan

Gündem Haberleri