Rize'de İsrail protestosu yapan öğretim görevlisine meydan dayağı: 10 kişilik saldırgan grup dehşet saçtı!

"Kahrolsun İsrail" sloganıyla sesini duyurmaya çalışan Sağlam, aniden 10 kişilik bir grup tarafından saldırıya uğradı. Şiddetli darbeler alan Sağlam, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Rize’nin Merkez Çarşı Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezinde düzenlenen Burger King açılışında, Artvin Çoruh Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam, İsrail’e karşı protestoerisi yaptı.

Saldırganlar acımasızca darp etti
Saldırı esnasında Sağlam’ın burnu kırıldı ve kulak zarı patladı. Vücudunun çeşitli yerlerinde de darp izleri tespit edilen öğretim görevlisi, aldığı raporun ardından saldırganlardan şikayetçi oldu. Kendini bir araca sığınarak kurtarmaya çalışan Sağlam, araçtaki şoförün de saldırganların hedefi olduğunu belirtti. Yaşanan bu olay, bölgedeki vatandaşları şoke etti.

'Gözleri dönmüş saldırganlar bana vahşice saldırdı'
Yaşadığı dehşet dolu anları anlatan Dr. Kemal Sağlam, bankaya para çekmeye giderken Burger King açılışını gördüğünü ve “Kahrolsun İsrail” diye bağırdığını söyledi. Sağlam, bu bağırışı üzerine orada bulunan kişilerin kendisine saldırdığını belirtti. "İsrail yandaşları, bebekleri öldürmek isteyen caniler bana saldırdı, dövdüler, kulaklarımı ve burnumu patlattılar" diyerek olayı anlattı.

Gözü dönmüş saldırganlar durmadı
Saldırıdan sonra bir araca sığınan Sağlam, peşinden gelen saldırganların şoförü de darp ettiğini ifade etti. "10 kişi birden üzerime çullandı, yola kadar kovaladılar, neredeyse arabaların altında kalıyordum" dedi. Yaşanan bu vahşeti anlatırken, Rize gibi bir yerde böyle bir saldırıya uğramanın kendisini derinden yaraladığını vurguladı ve saldırganları Allah’a havale ettiğini söyledi.

Protesto sırasında yönetici ve siyasetçiler de açılıştaydı
Olayın yaşandığı açılışta, çok sayıda yönetici ve siyasetçi de hazır bulundu. AKP’li İl Genel Meclisi Başkanı Ali İmran Büyük, eski ANAP Rize Milletvekili Ahmet Kabil ve Rize Ticaret İl Müdürü Osman Köseoğlu’nun da bulunduğu törende dualar okunarak açılış gerçekleşti.

Yaşam Haberleri