Şeker hastası olanlar dikkat! Tüketebileceğiniz meyveler uzmanlar tarafından açıklandı

Şeker hastalığı olan vatandaşların tüketmesine izin olan meyveler uzmanlar tarafından açıklandı.

Şeker hastası olanlar dikkat! Tüketebileceğiniz meyveler uzmanlar tarafından açıklandı: Şeker hastası olan vatandaşlar hangi meyvelerin bu hastalık için soran yaratmayacağını merak ediyor.

Uzmanlar şeker hastaları için onları zor duruma sokmayacak iyi gelecek meyveleri açıkladı. Meyvelerin glisemik indeks değerlerini araştıran bazı çalışmalara göre şeker hastalarının hangi meyvelerden uzak durması gerekirken hangi meyveleri de tüketebileceği açıklandı. İşte şeker hastalarının yiyebileceği meyveler..

ŞEKER HASTALARININ TÜKETEBİLECEĞİ MEYVELER

Şeker hastalarının tüketebilecekleri meyvelerin glisemik indeksine göre tüketim sağlanmalıdır. Şeker hastasının yiyebileceği meyveler glisemik indeksine göre belirlenmektedir. İşte şeker hastalarının tüketebilecekleri meyveler;

Şeker hastasının tüketebileceği meyveler arasında yaban mersini bulunmaktadır. Bu meyve içeriğinde bulunan güçlü antioksidanlar sayesinde şeker hastalarına fayda sağlayacaktır.

Şeftali meyvesi de su ve lif açısından oldukça bol olduğunda şeker hastalarına faydası olacak meyveler arasında yer almaktadır. Glisemik indeksi her 100 gram için 26 olarak hesaplanmıştır.

Portakal yine antioksidan özelliği sayesinde ve C vitamini sayesinde şeker hastalarına oldukça iyi gelecektir. Bu meyvelerin tamamının taze olarak tüketilmesi önerilmektedir.

Kiraz C vitamini yönünden zengindir. Şeker hastaları için önerilmektedir ve glisemik indeksi oldukça düşüktür.

Erik yine şeker hastalarına çok iyi gelen meyveler arasında yer almaktadır. Şeker hastalığı olan kişilerin tüketmesi gereken meyveler arasında başta gelmektedir. Düşük glisemik indeksine sahip olduğu için uzmanlar tarafından şeker hastaları için uygun olduğu açıklanmıştır.

Sağlık Haberleri