Teknoloji devi Tesla Türkiye pazarına mı giriyor?

Teknoloji devi olarak adından söz ettiren Tesla şirketi hakkında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan açıklama geldi. Yapılan açıklamanın ardından Tesla'nın Türkiye pazarında yer alıp almayacağına ilişkin merak edilenler arttı.

Teknoloji devi Tesla Türkiye pazarına mı giriyor? - Elektrikli araç tasarlayan, üreten ve satan Teksas merkezli bir Amerikan şirketi olan Tesla hakkında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan bir açıklama geldi.

BAKAN VARANK AMERİKA ZİYARETİNDEN NOTLAR PAYLAŞTI

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ziyareti kapsamında hafta başında teknolojinin gözbebeği Silikon Vadisi'ne giden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tesla'nın Fremont Fabrikası'nda gerçekleştirdiği görüşmelerin detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Bakan Varank, Tesla'nın dünya pazarındaki konumuna değindiği açıklamasında ''Tesla otomotiv endüstrisinde geleceğin otomobil markalarından bir tanesi. Şu anda tüm dünyadaki etkisini, pazarını büyütmeye çalışıyor. Çin'deki en büyük firmalardan bir tanesi, Avrupa piyasasında Almanya'da kurduğu fabrikayla etkili olmaya çalışıyor, Türkiye pazarına da girmek istiyor.'' ifadelerine yer verdi. Bakan Varank, Tesla'nın Türkiye pazarına girmek istediğine dair yaptığı açıklama ile kamuoyunda heyecan yaratırken vatandaşlar da detayları merak etti.

SÜRECE DAİR AÇIKLAMA

Tesla şirketinin Türkiye piyasasına girmek istemesiyle ilgili görüşmeleri olduğunu söyleyen Bakan Varank, sürece ilişkin şu bilgileri verdi: ''Tesla'nın şu anda şarj istasyonlarıyla beraber Türkiye piyasasına girmekle ilgili faaliyetleri devam ediyor. Aslında daha önce Türkiye'ye geleceklerdi ama kendi iç değerlendirmelerinden dolayı süreç biraz daha uzadı. Türkiye özellikle yatırım ve AR-GE anlamında çok ciddi bir teşvik sistemine sahip. 'Gelin bundan istifade edin, yatırım yapın' dedik. Pazara girmek kendileri açısından önemli ama bizim açımızdan da teknoloji ve üretim yatırımı yapmaları önem taşıyor. Bunlarla ilgili tekliflerimizi sunduk. Şu anda Tesla'nın halihazırda Türkiye'den tedarikçileri var."

GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK

Türkiye'nin tedarikteki yerine dikkati çeken Bakan Varank, ''Böyle bir altyapıyı kullanmaları bizim açımızdan önemli. Önümüzdeki dönemde görüşmelere devam edeceğiz. Tüm dünyadan global markaları ülkemize davet ediyoruz. Otomotiv endüstrisinde olduğu gibi farklı sektörlerde de bütün firmaları Türkiye'ye yatırım yapmaya çağırıyoruz. Batı ülkeleri farklı tedarikçi arayışı içerisinde. Türkiye de en önemli alternatiflerden bir tanesi. Bu manada Tesla ile de iş birliği yapmak istiyoruz. Tekliflerimizi yaptık.'' ifadelerini kullandı. Konuşmasına devam eden Bakan Varank, Tesla CEO'su Elon Musk’ın Türkiye'ye SpaceX roketlerini pazarlamak için geldiğini, söz konusu ziyaretin ardından Türkiye'nin Türksat 5A ve Türksat 5B uydularını SpaceX aracılığıyla uzaya fırlattığını ve Türkiye'nin SpaceX'in ilk müşterilerinden biri olduğunu da hatırlattı. Bu bağlamda önümüzdeki günlerde Tesla'nın Türkiye pazarındaki yerinin netleşmesi bekleniyor. Bakan Varank'ın konuya ilişkin net açıklamayı yaparak kamuoyuna duyuracağı biliniyor.

Otomobil Haberleri