TOGG T10F: 2025'te Yollarda! İşte Özellikler!

Türkiye'nin yerli otomobil markası Togg, C segmentindeki ikinci akıllı mobilite cihazı T10F'i kullanıcılarla buluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Peki, T10F ne zaman satışa çıkacak ve hangi özelliklere sahip olacak? İşte detaylar...

Mühendislik Testleri Başladı

Togg, T10F'in mühendislik test süreçlerine hem Türkiye'de hem de yurtdışındaki akredite test merkezlerinde başladı. Bu testler, aracın güvenlik, dayanım ve aerodinamik performansını değerlendirmek amacıyla farklı lokasyonlarda gerçekleştiriliyor. T10F, yıl boyunca mevsimsel testlerden de geçerek kullanıcılar için en iyi performansı sunmayı hedefliyor.

Lansman ve Satış Tarihi

27 Aralık 2019'da ön gösterimi yapılan T10F, CES 2024'te kullanıcıların beğenisine sunulmuştu. Togg CEO'su Gürcan Karakaş, T10F'in 2025'in ilk çeyreğinde resmi lansmanının yapılacağını ve ön siparişlerin alınacağını açıkladı. Nisan ayından itibaren ise T10F'in Türkiye'deki kullanıcılarla buluşması planlanıyor.

Özellikler ve Teknik Detaylar

Togg T10F, kullanıcı odaklı bir yaklaşım sergileyen ve sürekli internet bağlantısı ile uzaktan güncellemeler alabilen akıllı bir yaşam cihazı olarak tasarlandı. T10F, RWD Standart Menzil (arkadan itiş), RWD Uzun Menzil (arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere üç farklı teknik versiyon ve iki farklı donanım özelliği ile piyasaya sürülecek.

  • RWD Standart Menzil: 160 kW / 218 beygir güç ve 350 Nm tork üretiyor. 52,4 kWh batarya kapasitesi ile 350 kilometreye varan menzil sunuyor.
  • RWD Uzun Menzil: 88,5 kWh batarya kapasitesi ile 600 kilometreye kadar menzil sağlıyor.
  • AWD (Dört Çeker): 700 Nm tork üreten çift motorlu versiyon, 530 kilometre menzil hedefliyor.

T10X gibi C platformunda geliştirilen T10F, Togg DNA'sındaki stilistik özellikleri koruyor. Dinamik ve sportif çizgilerle modern bir görünüm sunan T10F, hacimli arka tasarımıyla dikkat çekiyor. T10F, tasarım dinamikleri ile sedan modellerden beklenen tüm özellikleri karşılayan bir fastback olarak öne çıkıyor.

Togg, akıllı mobilite cihazları, dijital deneyim platformu Trumore, temiz enerji çözümleri Trugo ve yüksek teknoloji şirketi Trutek ile geniş bir değer ağı oluşturmayı hedefliyor. 2032 yılına kadar 5 farklı model ve toplamda 1 milyon araç üretmeyi planlayan Togg, milli ve özgün teknolojiler geliştirerek sektörde öncü bir rol üstlenmeyi amaçlıyor.

Otomobil Haberleri