TOKİ'ye başvuranlar incelesin! Halkbank ve Ziraat Bankası peş peşe açıkladı o ücret iade edilecek

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan açıklamalara göre 250 bin sosyal konut projesine başvuru yapanlar için iadeler açıklandı.

TOKİ'ye başvuranlar incelesin! Halkbank ve Ziraat Bankası peş peşe açıkladı o ücret iade edilecek - Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan açıklamalara göre 250 bin sosyal konut projesine başvuru yapanlar için iadeler açıklandı. Buna göre kurada hak sahibi olamayan veya başvurusu reddedilen vatandaşların ilk etapta ödemiş oldukları 500 TL'lik ücretler geri iade edilmeye başlandı.

Türkiye'de Ekim ayında başvuruların sona erdiği ve Kasım ayı itibariyle de kura çekimlerine başlandığı TOKİ sosyal konut projelerinde; kura çekimleri çoğu şehirlerde tamamlandı. Bu doğrultuda kura çekimlerinin de tamamlanmasının hemen ardından vatandaşlara ev çıkıp çıkmadığı da öğrenilmiş oldu. Evlerde hak sahibi olamayan vatandaşlar başvuru yapmış oldukları sırada 500 TL ücretlerini nasıl alabileceği araştırmaları başlarken konu ile ilgili de son dakika açıklamaları yapılmaya başlandı. Gelen açıklamalarda kura çıkmayanların da ödemelerini ATM üzerinden nasıl alabilecekleri de paylaşıldı.

DEVLET BANKALARI AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye'de TOKİ kuralarında adı çıkmayan vatandaşlar verdiği 500 TL ücreti bankadan alabilecek. Buna göre ise artık bu ücretler banka şubelerinden değil ATM üzerinden de gerçekleştirilebilecek. ATM'den para almak için de vatandaşların adım adım banka tarafından şubelere yazılan işlemleri yapmaları gerekiyor:

TOKİ 500 TL BAŞVURU İADESİ ATM'DEN NASIL ALINIR?

  • Giriş tuşuna basın
  • Devam tuşuna basın
  • Daha sonra TOKİ Başvuru İadeleri tuşuna basın.
  • Daha sonra karşınıza çıkan ekranda kimlik numaranızı yazın.
  • Daha sonra cep telefon numarası istenecek sizden. Telefon numaranızı yazın ve DEVAM tuşuna basın.
  • Daha sonra telefonunuza mesaj gelecek. Mesajdaki güvenlik SMS kodunu yazın.
  • Daha sonra Devam tuşuna basın ve işlemi onayla tuşuna basın. Paranız bu şekilde iade edilecek.

Vatandaşlar yapılan bu aşamaları takip ederek 500 TL iadelerini alabilecek.

Ekonomi Haberleri