Uykuların kabusu yatak Akarı’na en etkili doğal çözüm yolu!

Havaların ısınması ile beraber harekete geçen daha çok yaşam alanında varlıklarını sürdüren Akarlar sağlığı olumsuz etkiliyor. Cilt sorunlarından daha büyük enfeksiyon problemlerine kadar hasta edebilen Akarlar nasıl temizlenir? Tüm detaylar haberimizde…

Kimyasal malzemeler kullanmadan tamamen doğal bir şekilde evin içerisindeki Akarlar temizlenebilir. Gözle görülmeyen fakat cilde zarar veren, tahriş yapan ve kaşındıran bu mikroplardan yaşam alanında arındırmak muhafaza etmek önemlidir. Havalar ısınırken daha çok kendisini gösteren bu canlılar daha çok yataklarda saklanır. Geceleri dahi uykuyu bölebilirler. Kaşıntıya sebep olur. Cilt sorunları baş gösterir. Zamanla gözde çapaklanmaya dahi neden olabilir. Yüz bölgesindeki yağlanmanın sebebi de onlardır.

AKARLAR İÇİN KARBONAT KÜRÜ NASIL UYGULANIR?

Akarların temizlenebilmesi için en pratik ve doğal yöntem karbonat tozudur. Yatak bölgesinde daha çok üredikleri için yatağın üzerine yastık, yorgan ve çarşafları çıkararak serpiştirilir. Ardından elektrikli süpürge yardımı ile baştan aşağı süpürülür.

Akarlar için karbonat kürünün uygulanabilmesi için şu yöntem denenmelidir:

  • Yorgan, çarşaftan arındırılan yatak üzerine toz karbonat dökülür.
  • Bir süre bekletildikten sonra bir kova içerisine ılık su ve limon suyu alınır.
  • Temiz bir bez yardımı ile tüm yatak silinmeye başlanır.
  • Sprey kutusu içerisine ağzına kadar su doldurularak içerisine çay ağacı yağı damlatılır.
  • Biberiye ve lavanta eklenir.
  • İyice çalkalanır. Yatağın her tarafına sprey ile sıkıldıktan sonra yönü ters çevrilerek aynı işlem tekrar uygulanır.
  • Yatakta bulunan tüm ürünler 60 derece yıkanarak yeniden serilir.

AKARLAR HANGİ HASTALIĞA SEBEP OLUR?

Akar, bahçe ve bağlarda daha çok bulunan bir böcek türüdür. Üzüm ve meyve ağaçlarında fazlaca görülür. Ev içinde yaşam alanlarında da dikkat çeken varlıklardır. Akarlar insan sağlığına zarar verebilir. Egzama başta olmak üzere astım ve bronşit, akne ve alerjik rinit hastalığına sebep olabilir. Bunların her biri solunum yollarıyla ilgili gerçekleşen hastalıklardır. Konuyla ilgili Fitoterapi uzmanı Doktor Serhat Koran vatandaşları uyarıyor.

“Akarlar, kapalı ortamda ve 20 derecenin üzerindeki tüm mekanlarda rahatlıkla barınabilir ve çoğalabilir” dedikten sonra yakalanabilecek hastalıkları tek tek saydı. Yaşam alanlarında gözle görülmeyen bu canlılardan kurtulabilmek için en ideali 20 ile 30 derece aralığıdır. Ev içindeki odalar sıklıkla havalandırılmalıdır.

Yaşam Haberleri