Yeni Citroen C4X ve e-C4X Türkiye pazarına girdi, fiyat listesi belli oldu

2022 yılının en çok tercih edilen araç markaları arasına girmeyi başaran Citroen, 2023 yılına iddialı bir giriş yaptı. Merakla beklenen yeni Citroen C4X ve e-C4X Türkiye pazarına girdi ve güncel satış fiyatı da resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu.

Yeni Citroen C4X ve e-C4X Türkiye pazarına girdi, fiyat listesi belli oldu - 2022 yılında doğa dostu üretimi ve tasarımı ile hayli dikkat çeken Citroen firması, 2 yeni modelini Türkiye pazarına sundu. Bir süredir merakla beklenen Citroen C4X ve e-C4X Citroen'in Türkiye şubelerindeki yerini aldı.

Citroen firmasının yeni kompakt sınıf temsilcisi olarak adlandırdığı C4X ve elektrikli C4X Türkiye’de satışa sunuldu. Haziran 2022 tarihinde İstanbul'da tanıtımı yapılan iki aracın satışı için bekleyen alıcılar içinse müjdeli haber bugün geldi.

CİTROEN İKİ YENİ MODELİNİ TÜRKİYE'DE SATIŞA SUNDU

Citroen firması tarafından ülkemizde satışa sunulan Yeni C4X ve e-C4X modellerinin fiyatları da merak konusu olurken firma, resmi internet sitesi üzerinden söz konusu modellerin güncel fiyat listesini de kamuoyuna duyurdu. C4X modelinden farklı olarak satışa sunulan tamamen elektrikli e-C4 X, içten yanmalı versiyonlardan farklı olarak satışa sunuldu. Lansmana özel olan fiyatlarla satışa sunulan Citroen C4 X modeli, aynı anda hem benzinli hem dizel hem de elektrikli seçenekleriyle Türkiye pazarındaki yerini aldı. Citroen C4 X ve elektrikli e-C4 X 4 kapılı otomobil ve SUV modellere alternatif arayan tüketiciler için tasarlanmış yapısıyla dikkati çekti.

CİTROEN C4X VE E-C4X TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Citroen C4 X modelinde Feel, Feel Bold, Shine ve Shine Bold olmak üzere 4 farklı donanım paketi sunuldu.

Elektrikli e-C4 X modeli ise en yüksek donanım seçeneği olan Shine Bold versiyonuyla Citroen resmi internet sitesi üzerinden satışa çıktı.

Söz konusu iki modelde de lastik basınç uyarısı, yokuş kalkış desteği, acil durum yardımı, ön, yan ve perde hava yastıkları, ABS, ESP, hız sabitleyici ve limitleyici, ön ve arka elektrikli camlar, otomatik ön farlar, 6-yöne ayarlanabilen sürücü koltuğu, sürücü yorgunluk uyarı sistemi, katlanır arka koltuklar, yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon müşteriye sunuldu.​​​​​​​

Citroen C4X’in 1.2 PureTech motoru, 6 ileri manuel şanzıman ile 100 HP güç ve 205 Nm tork, EAT8, 8 kademeli otomatik şanzıman ile 130 HP güç ve 230 Nm tork değerlerine sahip üretimleri ile alıcının beğenisine sunuldu.

Citroen C4X modellerinin ortalama yakıt tüketimleri 100 kilometrede 4,3 ile 4,9 litre ortalamaya sahip olarak açıklandı.

Citroen elektrikli e-C4X ise 136 HP güç ve 260 Nm tork değerleri alıcısına sundu. 50 kwh’lık batarya kapasitesiyle, hız şarj istasyonlarında 30 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80 seviyesine kadar şarj edilebildiği kaydedildi.

50 kwh’lik hızlı şarj istasyonlarına bu süre 55 dakika olarak hesaplanırken 7.4 kW’lık hızlandırılmış istasyonlarında yüzde 100 batarya doluluk oranına 7,5 saatte ulaşılabildiği kaydedildi. Enerji tüketimi 100 kilometrede 15,3 kwh olan Citroen elektrikli e-C4 X’in menzili 360 km olarak kamuoyuna duyuruldu.

OCAK 2023 CİTROEN C4X SATIŞ FİYATI

OCAK 2023 CİTROEN E-C4X SATIŞ FİYATI

Otomobil Haberleri