YKS Tercih Sonuçları İçin Geri Sayım Başladı: YKS 2024 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihlerinin sona ermesinin ardından adaylar, sonuçların açıklanmasını dört gözle bekliyor. 2 günlük ek süreyle birlikte üniversite tercihleri geçtiğimiz hafta tamamlandı.

2024 YKS Tercih Sonuçları İçin Beklenen Tarih

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da tercih sonuçlarının açıklanma tarihi merak konusu. 2024 YKS tercih sonuçlarının 19 Ağustos’tan önce açıklanması bekleniyor. ÖSYM'nin 2024 yılı için belirlediği tarihlerin, üniversite kayıt tarihleriyle örtüşmesi ve 19 Ağustos itibarıyla kayıtların başlaması göz önünde bulundurulduğunda, sonuçların büyük ihtimalle 14 Ağustos’a kadar açıklanacağı öngörülüyor.

Sonuçlar Nasıl Öğrenilecek?

Adaylar, YKS yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecekler. Sonuçları T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle sorgulayabilecekleri bu platformda, Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Yerleştirme sonuçlarına göre bir üniversite programına yerleşen adaylar için kayıt süreci 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından boş kalan kontenjanlar, üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek. Boş kalan kontenjanlar için merkezi ek yerleştirme yapılacak.

Eğitim Haberleri