Seyahat planlarınızda o 9 ülkede vize derdi yok! Vizesiz seyahat avantajı sunan o 9 ülke!

Seyahat planlarınızda o 9 ülkede vize derdi yok! Vizesiz seyahat avantajı sunan o 9 ülke!

Yurt dışı tatil planlarında veya ufak bir kaçamak seyahatlerinde en ilgi çekici taraf ülkelerin vize istememesi oluyor. Ancak o 9 ülkeye vizesiz seyahat mümkün.

Seyahat planlarının hazırlıklarının yanı sıra bir de vize ile uğraşmak istemeyen insanlar vizesiz ülkelere daha çok seyahat planları oluşturuyorlar. İşte vizesiz ziyaret edebileceğiniz o 9 ülkenin listesi…

Ülkelere vizesiz ziyaret mümkün mü?

Seyahat rotalarının vazgeçilmez ve popüler seçeneği yurtdışı seyahatlerinde bir de vize derdi ile uğraşmak istemeyenler seyahatleri öncesinde araştırma içerisine giriyorlar. Vizesiz hangi ülkelere seyahat edebilirim?

Vizesiz ziyaret edilebilen 9 ülke

  • Listenin başında Arnavutluk geliyor. Arnavutluk; Türkiye ve Arnavutluk arasında diplomatik, hususi, hizmet ve umuma mahsus pasaport hamilleri için 180 gün içinde 90 günü aşmayan bir süreyle veya transit geçiş maksadıyla vize almadan seyahat edilebiliyor.
  • İkinci sırada ise Bosna Hersek geliyor. Bosna Hersek, Umuma mahsus pasaport sahipleri, 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartıyla vizeye gerek duymadan seyahat edebiliyor.
  • Üçüncü sırada ise Belarus var. Belarus, Umuma mahsus, hizmet, hususî ve diplomatik pasaport hamili Türk vatandaşları 30 gün süreyle vizeden muaf.
  • Dördüncü sırada, KUZEY MAKEDONYA Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Kuzey Makedonya’yı ziyaretlerinde 180 gün içinde 90’ü günü aşmamak üzere vizeden muaftır.
  • Beşinci sırada Kosova var. Kosova, “Türkiye ile Kosova arasında Vize Muafiyeti Anlaşması” uyarınca, iki ülke vatandaşlarının 6 ay içinde 90 günlük seyahatleri vizeden muaftır.
  • Altıncı sırada ise Karadağ yer almakta. Karadağ, Umuma Mahsus Pasaport sahiplerinin 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, bu ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeye gerek yoktur.
  • Yedinci sırada Sırbistan. Sırbistan, Diplomatik, hususi, hizmet, umuma mahsus ve seyahat belgesi sahipleri Sırbistan'a yapacakları turizm amaçlı seyahatlerde veya transit geçişlerde, toplam ikamet süresi ilk giriş tarihinden itibaren altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaf.
  • Sekizinci sırada Moldova. Moldova, Umuma mahsus pasaport sahipleri Moldova'ya seyahatlerinde 90 gün süreyle vizeden muaftır.
  • Dokuzuncu sırada ise Kuzey Kıbrıs yer alıyor. Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Kuzey Kıbrıs' 90 gün ikametli seyahatlerinde vizeye ihtiyacı yoktur.