Sıfır araç fiyatlarına Çin darbesi! 3 bin 968 araç yola çıktı işte o tarihlerde bayide olacak

Sıfır araç fiyatlarına Çin darbesi! 3 bin 968 araç yola çıktı işte o tarihlerde bayide olacak

Türkiye'de milyonların yeni yıl itibariyle merakla beklediği sıfır otomobil krizine Çin'den açıklama geldi.

Sıfır araç fiyatlarına Çin darbesi! 4 bin araç yola çıktı işte o tarihlerde bayide olacak - Türkiye'de milyonların yeni yıl itibariyle merakla beklediği sıfır otomobil krizine Çin'den açıklama geldi. Dünya pazarında etkinliklerini sürdüren Çin piyasalarında çip krizi ve korona virüs hastalığı sonrası dünya genelinde yaşanan otomobilde ki stok problemlerine karşı yeni hamle resmen geldi.

Çin Türkiye Başkonsolosluğu tarafından yapılan paylaşımlarda, Çin'den çıkan 4 bine yakın otomobilin Derince Limanı'na doğru ulaşacağı ifade edildi. Otomobillerin Türkiye'de kalıp kalmayacağı merak edilirken bu süreçte de bayilere ne kadar otomobil gelecek merakla araştırılmaya başlandı.

Çin Konsolosluğu tarafından açıklama geldi

Otomobil üretiminde dünyaya kıyasla ilk sırada yerini alan Çin, Avrupa ve Türkiye'de ki sıfır otomobiller de ki stok sorunlarını ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. Çip krizine bağlı gerçekleşen arz talep bozukluğu artık nihai sonuca doğru ulaşmaya hazırlanıyor. Buna göre ise Çin Başkonsolosluğu Sözcüsü hesabından yapılan açıklamada, 4 bin aracın Türkiye’ye geleceği bildirildi.

Twitter hesabından yapılan açıklamada, “4 bine yakın otomobiller Çin’in Shanghai Limanından Türkiye’nin Derince Limanına ulaşmak için yola çıktı” ifadeleri kullanıldı. Yapılan bu paylaşım sonrası Derince Limanı'na gelecek olan otomobillerin ülke genelinde de kalıp kalmayacağı henüz bilinmiyor.

Sıfır otomobil bekleyişinde olan vatandaşla bu süreçte galerilerde ki araçlara bakarken stoklar da tükenmeye devam ediyor. İşte dünya gündemine düşen son dakika gelişmeleri Avaz Türk'te yer ediniyor.

Ülke geneli Shanghai Limanı'ndan gelecek otomobillerin marka ve modelleri hakkında herhangi bir açıklama yapılmazken yerel kaynaklarda ki iddialar doğrultusunda araçların Çinli Chery markasına ait olduğu belirtildi. Türkiye pazarına giriş yapacak olan yeni otomobil Chery, birçok modelini 4 bin stok ile birlikte ülkeye getirdiğini ifade etti.

Türkiye'de son aylarda pazar araştırması gerçekleştiren şirketlerin açıklamalarına ek sıfır otomobil satın almak isteyen kişilerin bu süreçte dolaylı yoldan da vatandaşların yaptığı geri bildirimleri ile örtüşmediği ifade edilirken bu durumu da farklı sebeplere bağlanıyor.

Vatandaşların büyük çoğunluğu bu süreçte uygun fiyatlı modellere doğru yönelirken ekonomik koşullar sebebiyle de 2019 sonrası kötüye gitmiş olmasına rağmen de sıfır araçlara olan ilgi daha da arttı.