TMO 5 LT teneke Ayçiçek yağı fiyatı ile enflasyona meydan okudu! PTT AVM'den sipariş verenin kapısına geliyor

TMO 5 LT teneke Ayçiçek yağı fiyatı ile enflasyona meydan okudu! PTT AVM'den sipariş verenin kapısına geliyor

Yükselen enflasyon nedeni ile iğneden ipliğe pek çok ürüne zam yağmuru yaşanırken gıda ürünlerine gelen zamlar cepleri yakmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarım Kredi Marketler için maliyetine satış talimatı verirken TMO yağ fiyatı açıklandı.

TMO 5 LT teneke Ayçiçek yağı fiyatı ile enflasyona meydan okudu! PTT AVM'den sipariş verenin kapısına geliyor... 2021 senesinde önce yükselen döviz kuru nedeni ile zam yağmuruna tutulan ayçiçek yağı fiyatları 2022 senesinde ise Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaştan olumsuz etkilenmişti.

Savaş nedeni ile yağ yüklü gemilerin Ukrayna limanında mahsur kaldığı, Rusya'nın gemilere çıkış izni vermediği, bu nedenle Türkiye'de yağ kıtlığı yaşanacağı iddiaları ile vatandaşlar marketlere akın etmişti. Marketlerde yaşanan yoğunluk ile adeta market rafları talan edilirken zam yağmuru yaşanmış, 1 senelik yağ satışı nerede ise 1 güne sığdırılmıştı.

TARIM KREDİ MARKETLER DE İNDİRİMLİ YAĞ SATIŞI BAŞLADI! TMO AYÇİÇEK YAĞI FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

Gıda fiyatlarında yaşanan yükselişe tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zincir marketleri eleştirmiş ve Tarım Kredi Marketler için maliyetine satış talimatı vermişti. Verilen talimat ile 600 üründe Tarım Kredi Market dev indirimleri duyurmuş, market önünde vatandaş uzun kuyruklar oluşturmuştu. Yeni indirim fırsatı Ayçiçek yağı almak isteyen kişilere sunuldu. TMO 5 LT Ayçiçek yağı için yeni indirim fırsatı sunuldu.

tmo-yag.jpg

TMO AYÇİÇEK YAĞI FİYATINA DAMPİNG İNDİRİMİ! 5 LT TENEKE AYÇİÇEK YAĞI FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Yapılan güncelleme ile TMO Ayçiçek yağı fiyatı resmen enflasyona meydan okudu. Yapılan indirim ile beraber TMO Ayçiçek yağı 5 LT teneke fiyatı 135 TL olarak ilan edildi. 2022 senesinin Eylül ayındaki fiyatlarla aynı tutulan rakam ile görenler "Enflasyon TMO'ya uğramamış" yorumunu yaptı.

Pet şişe Ayçiçek yağı almak isteyenler için ise TMO Ayçiçek yağı pet 5 LT x 2 adet fiyatı ise 270 TL olarak ilan edildi. Toplam 20 LT Ayçiçek yağı için ise talep edilen fiyat 540 TL oldu. Bu fiyatlara eklenen kargo ücreti ile sipariş veren kişilerin ucuz Ayçiçek yağları kapılarına kadar teslim edilecek.