Trabzonspor Alanya'da Tarihi Fark Yedi

Trabzonspor Alanya'da Tarihi Fark Yedi

Süper Lig'in 18. haftasında Alanya deplasmanına giden Trabzonspor, sahadan hiç beklemediği bir sonuçla ayrıldı. Alanyaspor karşısında 5-0 mağlup olan bordo mavililer, bu sonuçla tarihi bir fark yemiş oldu.

Alanyaspor Süper Lig'in 18 haftasında Trabzonspor'u konuk etti. Karşılaşmanın sonunda konuk ekip Trabzonspor 5-0'lık mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Bu skor Trabzonspor için tarihi bir fark oldu. Trabzonspor Abdullah Avcı yönetimindeki en farklı mağlubiyetini almış oldu.

Sezona son şampiyon unvanıyla başlayan Trabzonspor istikrarsız sonuçlar almaya devam ediyor. Sezonun 18. haftasında Alanyaspor'un konuğu olan bordo mavili takım, sahadan 5-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Bu skor Trabzonspor'un son 4 sezonda aldığı en farklı mağlubiyet oldu.

Abdullah Avcı Yönetimindeki En Farklı Mağlubiyet

Trabzonspor deneyimli teknik adam Abdullah Avcı'nın takımın başına geçmesiyle birlikte ciddi bir çıkış yakalamış ve geçtiğimiz sezonu da şampiyon olarak tamamlamıştı. Ancak bu sezon büyü bozulmuşa benziyor. Bu sezon öncesinde Abdullah Avcı yönetiminde sadece 5 kez mağlup olan bordo mavililer, yeni sezonda şimdiden 4 kez mağlup oldu.

Abdullah Avcı ile birlikte kalesini gole kapatmasıyla dikkat çeken Trabzonspor, bu sezon şimdiye kadar oynadığı maçlarda 2 kez 5 gol birden yedi. Daha önce yine bir Antalya takımı olan Antalyaspor karşısında 5-2 mağlup olan Trabzonspor, bu akşam da Alanyaspor deplasmanında 5-0 mağlup olarak Abdullah Avcı yönetimindeki en farklı mağlubiyetini almış oldu.

4 Yıl Sonra Yine 5-0

Geçtiğimiz sene Süper Lig'in kalesinde en az gol gören takımı unvanıyla şampiyon olan Trabzonspor toplamda 36 gol yemişti. Bordo mavililer bu sezon şimdiden kalesinde 25 gol gördü. Alanyaspor karşısında 5-0 mağlup olan Trabzonspor, en son 9 Kasım 2018 tarihinde Yeni Malatyaspor deplasmanında 5-0 mağlup olmuştu.

Alanyaspor Gol Olup Yağdı

Sezona istediği gibi bir başlangıç yapamayan Alanyaspor, ilk 10 maçında sadece 3 galibiyet alarak oldukça zor günler geçiriyordu. Son haftalarda toparlanan Alanyaspor, 5 haftada sadece 1 kez mağlup oldu. Çıkış yakalayan Alanyaspor, adeta Alanyaspor'a patladı.

Karşılaşmanın 14. dakikasında Efecan Karaca'yla gol perdesini açan Alanyaspor, ilk yarıda Ahmed Hassan'ın bulduğu 2 golle devreyi 3-0 önde kapattı. Her ne kadar Trabzonspor da gollere reaksiyon vermek istese de bunu başaramadı. İkinci yarıda da rakip ağları sarsmaya devam eden taraf Alanyaspor oldu. Wilson Eduardo ve Yusuf Özdemir'in golleriyle 78. dakikada 5-0'ı yakalayan Alanyaspor, Trabzonspor karşısında kalesini gole kapatmayı başardı.

Böylelikle karşılaşma 5-0 Alanyaspor'un galibiyetiyle sonuçlanırken, Trabzonspor ise tarihinin en ağır mağlubiyetlerinden birini almış oldu.