Üniversite Öğrencileri Kiralık Daire Bulmakta Zorlanıyor

Üniversite Öğrencileri Kiralık Daire Bulmakta Zorlanıyor

Üniversite öğrencilerinin kiralık daire bulma arayışı erken başladı. Büyük şehirlerde kiralık daire bulmak imkansız hale geldi. Fiyatlarda yüzde 100’lük bir artış var. Emlakçılar, çözümün arz talep dengesini sağlamak ve daha fazla yapılaşmak olduğunu...

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından, büyük şehirlerde kiralık daire arayışı başladı. Ancak öğrencileri zorlu bir süreç bekliyor. Kiralık daire fiyatları son bir yılda yüzde 100’ün üzerinde arttı. Emlakçılar, boş daire bulmanın neredeyse imkansız olduğunu söylüyor. Peki, bu sorunun çözümü ne?

Üniversite hayatına başlamak için büyük şehirlere akın eden öğrenciler, kiralık daire bulmakta zorlanıyor. Özellikle İstanbul’da kiralık daire bulmak neredeyse bir hayal haline geldi. Emlakçılar, son bir aydır ellerinde hiç kiralık daire olmadığını, gelen talebi karşılayamadıklarını belirtiyor.

Emlakçı Şerafettin Başaran, “Tercih sonrası İstanbul’a gelecek öğrencileri zor günler bekliyor. Son bir aydır elimizde hiç kiralık daire yok. Hazırlığımızda yok. Gelen öğrencilere bir önerimizde yok. Kendimizi yeni işe başlamış gibi hissediyoruz” dedi.

Başaran, kiralık daire fiyatlarında da geçen seneye göre yüzde 100’ün üzerinde bir artış olduğunu söyledi. “Ortalama geçen sene 6-7 bin TL’ye kiraladığımız daireyi şu anda 14 bin TL’ye bulmuş durumda” diyen Başaran, bu durumun ilerleyen dönemlerde düzelmesi için boş dairenin olması gerektiğini vurguladı.

Başaran, bu sorunun sadece İstanbul’da değil, Türkiye genelinde yaşandığını da ifade etti. “Çözüm ise yapının daha fazla olması gerekiyor. Arz talebi karşılamıyor devletin bu duruma el atması gerekiyor” diye konuştu.

Üniversite öğrencilerinin kiralık daire bulma arayışı erken başladı. Büyük şehirlerde kiralık daire bulmak imkansız hale geldi. Fiyatlarda yüzde 100’lük bir artış var. Emlakçılar, çözümün arz talep dengesini sağlamak ve daha fazla yapılaşmak olduğunu söylüyor.