Uzmanlardan uyarı geldi! Kış hastalıklarına karşı bu önlemleri mutlaka alın

Uzmanlardan uyarı geldi! Kış hastalıklarına karşı bu önlemleri mutlaka alın

Kış aylarına girilmesiyle birlikte hastalıklar ve salgınlarda artış yaşandı. Çocuk yetişkin demeden yaşanan bu salgınlar için uzmanlardan kritik uyarı geldi. Kış hastalıklarına karşı alınması gereken önlemleri açıkladı.

Uzmanlardan uyarı geldi! Kış hastalıklarına karşı bu önlemleri mutlaka alın: Kış mevsimlerinde her sene olduğu gibi hastalıklarda artış yaşanıyor. 2020 yılından beri yaşanan pandemilerden ve her geçen gün çıkan yeni virüslerden dolayı uzmanlardan kritik uyarı geldi. Bu uyarıların kış mevsiminde karşılaşılan hastalıklara karşı mutlaka alınması gerektiğini ifade edildi.

Kış mevsiminde yaşanan hastalıklara karşı mutlaka C vitamini alımına dikkat edilmesi gerekli. Ayrıca bağışıklığı güçlendirmek adına meyve ve sebze tüketiminin de arttırılması ve düzenli olarak tüketilmesi gerekliliği uzmanlar tarafından açıklanmıştır.

grip.png

Bu mevsimde binlerce insanın yaşadığı öksürük, boğaz ağrısı ve burun tıkanıklığı gibi sorunlara karşı alınması gereken önlemler uzmanlar tarafından açıklandı. Bağışıklık sisteminin kuvvetli tutulmasına vurgu yapan uzmanlar önemli önerilerde bulundular.

İŞTE O ÖNERİLER

Uzmanlar tarafından yapılan önerilerin en başında hijyen geliyor. Hijyene dikkat edildiğinde aslında hastalığın önüne geçmiş oluyorsunuz. Bu nedenle hastalıklardan korunmak için mutlaka hijyene dikkat edilmesi gerekmektedir. Günlük yaşantınızda öksüren, hapşıran insanlardan uzak durmanız gerekmektedir. Ayrıca böyle bir hastalığınız varsa iyileşene kadar kalabalık ortamlardan uzak durmanız da uzmanlar tarafından önerilmektedir. Hastalıklara karşı henüz hastalanmadan önce doğal yöntemler ile önleminizi alın. İşte o doğal yöntemler;

2860360-810x458.jpg

Kekik yağı virüslere karşı koruma sağlar. Çay ağacı yağı ise sinüs enfeksiyonlarına ve solunum yollarındaki hastalıklara iyi gelir. Tarçın yağı ile solunum problemleri ortadan kalkar ve buna sebep olan mikroplarla savaşmanızı kolaylaştırır. Okaliptüs yağı ateşli hastalıklara iyi gelerek iltihabı azaltmaktadır. Son olarak nane yağı ise burun tıkanıklığını geçirir. Ateş düşürücü etkiye sahiptir.

TÜKETMEMENİZ GEREKEN BESİNLER

Peki kış hastalıklarına yakalanmamak için uzak durmanız gereken besinler hangileri;

551071.jpg

Eğer gribe yakalandıysanız bu hastalığın daha ağırlaşmasını önlemek için bazı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Bu yiyecekler; gazlı ve şekerli içecekler, süt ürünleri (mukusu kalınlaştırabilir), alkol ve rafine karbonhidratlardır..