Vergi borcunu düzenli ödeyen ve ödemeyen şehirler belli oldu!

Vergi borcunu düzenli ödeyen ve ödemeyen şehirler belli oldu!

Vergi borcunu düzenli ve zamanında ödeme oranlarına göre şehirler listelendi. Listenin ilk arasındaki ve son sıradaki şehirler dikkat çekti.

Vergi borcunu düzenli ödeyen ve ödemeyen şehirler belli oldu!: Geçen yıl Türkiye'de vatandaşlar tarafından ödenen toplam vergi 2,3 trilyon lira olarak kayıtlara geçti. Bu verginin yüzde 10'unun ödendiği il yani ilk sırada il Kocaeli oldu. son sıradaki il ise yüzde 34 oran ile Mardin oldu. Tahsilat oranının en yüksek olduğu il Kocaeli oldu.

Yeni yıla girilmesiyle birlikte daha da yaklaşan seçimler sürecinde vergi, prim ve ceza gibi devlete olan borçların yapılandırılması gibi konular gündeme geldi. Buna karşın geçen yılda yani 2022 yılında toplamda ödenen vergi tutarı açıklandı. Bu tutarın şehirlere dağılımı ise vatandaşlar tarafından merak edildi. Tahsilat oranı en yüksek ve en düşük olan şehirler dikkat çekti. İl bazında açıklanan vergi oranları sonucunda listenin ilk sırasında Kocaeli yer alırken son sırada ise Mardin yer almış oldu.

TAHSİLAT ORANI EN YÜKSEK İL KOCAELİ OLDU

Söz konusu açıklanan verilere göre tahsilat oranının en yüksük olduğu il yüzde 93,7 ile Kocaeli oldu. Yüzde 115 artışla 237 milyar liralık vergi ödemesi bu şehirden tahsil edilmiş oldu.

Zonguldak ilinde tahsilat oranı ise yüzde 89,4 olduğu paylaşılan veriler üzerinden ulaşıldı. Listenin bir sonraki sırasında yer alan il ise Mersin oldu. Mersin'de ise yüzde 87,6 oranında tahsilat sağlanmış oldu.

EN DÜŞÜK İL MARDİN OLDU

Tüm bunlara karşı tahsilat oranı en düşük olan il ise Mardin oldu. Mardin ili yüzde 33,8 oranında tahsilat gerçekleştirdi.