Yatırım Danışmanı Onurcan Bal altını olan olmayan herkesi tarih vererek uyardı!

Yatırım Danışmanı Onurcan Bal altını olan olmayan herkesi tarih vererek uyardı!

Gram altındaki artışın devam edip etmeyeceği altına yatırım yapan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Vatandaşlar altın fiyatları hakkında tahminlerini söyleyen uzman isimleri sıkı takip ediyorlar.

Yatırım Danışmanı Onurcan Bal altını olan olmayan herkesi tarih vererek uyardı: Uzman isimlerden ve yatırım danışmanlarından altın fiyatları ile ilgili öngörüle ve tahminler gelmeye devam ediyor. Uzmanların öngörüsü gram altının 2 bin 500 TL'ye kadar çıkacağı yönünde. Peki 19 Ocak 2023 gram, tam, çeyrek, cumhuriyet altın fiyatları ne kadar?

19 OCAK 2023 GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

Gram altın

Alış fiyatı 1.173,46 TL

Satış fiyatı 1.179,46 TL olarak işlem görmektedir.

Çeyrek altın

Alış fiyatı 1.846,00 TL

Satış fiyatı 1.887,53 TL'den işlem görmektedir.

Yarım altın

Alış fiyatı 3.681,74 TL

Satış fiyatı 3.774,65 TL

Ata altın

Alış fiyatı 7.801,62 TL

Satış fiyatı 7.995,43 TL

ONS FİYATLARI 2 BİN DOLARIN ÜZERİNE ÇIKABİLİR

Yatırım Danışmanı Onurcan Bal 2023 yılında altın fiyatlarını değerlendirdi. Bal "2023 altın için güzel bir yıl olacak. Fed'in faiz artırım döngüsünde sonlara doğru yaklaşıyoruz. Bu yılın ikinci çeyreğinde faiz artırımının sonuna gelmiş olacağız.

Geçen yıl dolardaki sert yükselişlerin yerini bu yıl düzeltmelerin almasını bekliyoruz. Fed'in şubat ayındaki toplantısının ardından vereceği mesajlara bağlı olarak altında biraz daha dalgalanmalar olabilir ama yıl geneli için konuşacak olursak daha pozitif olacak. Ons altını 2000 doların üzerinde görebiliriz. Haliyle bu da gram altın fiyatlarını destekleyecektir." şeklinde konuştu.

EN YAKIN LİMAN ALTIN

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı piyasada altına yatırım yapan vatandaşların yüzünün güldüğünü söyledi. Bundan sonraki süreçte de yukarı doğru devam edeceğini söyleyen Yazıcı altın fiyatlarında yüzde 20 ila 30 arasında bir artış beklendiğini söyledi. Yazıcı altın ile ilgili öneri ve görüşlerine şöyle devam etti;

"Yatırımcıların en güvenilir limanı altın. Yatırımcılara uluslararası piyasada olumsuz bir etken olduğunda en yakın liman yine altın olduğunu ve altına yatırım yapmakta asla vazgeçmemelerini önermekteyim. Bu yıl seçim yılı. Dünya piyasalarındaki olumlu ya da olumsuz herhangi bir olayda hemen altına, dolara talep olmakta.

Her geçen gün, yılın sonu ve başında yüzde 30 trendini yakalıyoruz. Bu ne demektir? Bugün bin 150 seviyesinde olan altının önümüzdeki aylarda bin 300-bin 400,bin 500 ve yukarı doğru olabileceğini ön görmekteyiz. Şu an doların bir hareketliliği söz konusu. Ne olur, diye beklenti içerisinde bakıyoruz da; 2 bin 500'e bile bir anda çıkabilecek öngörümüz var.

ALTINA YATIRIM YAPMAKTAN ÇEKİNMEYİN

Özellikle uluslararası piyasalarda yaşanan enerji fiyatlarının yüksek olması enerjinin kısıtlı olması Rusya-Ukrayna savaşı Ortadoğu'nun karışıklığı derken böyle bir sistemden dolayı altının ve doların yukarı çıkabileceğini ön görmekteyiz. Yatırımcılar altına yatırım yapmaktan çekinmesinler devam etsinler iyi yolda olduklarını söyleyebilirim" şeklinde konuştu.