YouTube'dan gelen inanılmaz yenilik ebeveynler artık çocuklarının hesaplarını kontrol edebilecek

YouTube'dan gelen inanılmaz yenilik ebeveynler artık çocuklarının hesaplarını kontrol edebilecek

YouTube'dan gelen inanılmaz yenilik ebeveynler artık çocuklarının hesaplarını kontrol edebilecek

Dijital dünyanın devlerinden YouTube, ebeveynler için büyük bir kolaylık sağlayacak yeni bir özellikle gündemde. Bu özellik sayesinde, ebeveynler çocuklarının YouTube hesaplarını doğrudan denetleyebilecek ve tüm etkinlikleri kontrol altında tutabilecek. Çocukların çevrimiçi güvenliği konusunda endişe duyan aileler, bu yenilikle artık daha huzurlu.

Ebeveynler tüm etkinlikleri anında takip edebilecek

Yeni gelen özellik, ebeveynlerin kendi hesaplarını çocuklarının hesaplarına bağlayarak etkinlikleri izlemesine olanak tanıyor. Çocukların hangi videoları izlediği, hangi kanallara abone oldukları ve ne tür yorumlar yaptıkları konusunda anında bildirimler alınacak. Hatta, çocuklarının video yüklemeleri ya da canlı yayın başlatmaları gibi önemli olaylar e-posta ile ebeveynlere bildirilecek.

Çocuklar için algoritma etkilenmeyecek

YouTube’un bu yeni özellik ile ilgili dikkat çekici bir detayı ise algoritmanın değişmeyecek olması. Ebeveynler çocuklarının etkinliklerini kontrol edebilecek, ancak bu durum algoritmanın çocuklara önerdiği içerikleri değiştirmeyecek. Yani ebeveyn denetimi devreye girse bile çocukların izleme alışkanlıklarına göre içerikler sunulmaya devam edecek.

YouTube genç izleyici kitlesine büyük ölçüde hitap ediyor

Her ay 100 milyondan fazla çocuk ve genç izleyiciye ulaşan YouTube, bu özellik ile gençlerin çevrimiçi deneyimini daha güvenli hale getirmeyi hedefliyor. Gençlik ve Aileler Danışma Komitesi’nin katkılarıyla geliştirilen bu özellik, hem küçük çocuklar hem de gençler için uygun denetim araçları sunarak ebeveyn rehberliğiyle çocukların çevrimiçi dünyada daha bilinçli hareket etmesini sağlayacak.

Yeni kontrol sistemi gençlere rehberlik sunmayı hedefliyor

Bu yeni özellik, çevrimiçi platformları kullanma yaşına gelmiş ancak hâlâ ebeveyn rehberliğine ihtiyaç duyan gençler için geliştirildi. Daha önce sunulan ebeveyn denetimlerinin temeli üzerine inşa edilen bu sistem, 13 yaş altı çocuklar için mevcut olan denetimleri genişleterek genç izleyiciler için de güvenli bir internet deneyimi sağlıyor.