Acı dolu veda: İkbal Uzuner’in cenazesinde yürek burkan feryat

Acı dolu veda: İkbal Uzuner’in cenazesinde yürek burkan feryat

Türkiye, Fatih'te Semih Çelik tarafından katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'e gözyaşı döküyor.

İkbal Uzuner, Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Ailesi ve yakınları, cenaze töreninde acıdan ayakta durmakta zorlandı. Kardeşinin tabuta sarılıp, “Benim bir tane ablam vardı” diyerek feryat etmesi, cenazeye katılan herkesi derinden etkiledi.

Cinayetin acı detayları Vahşet, önce Eyüpsultan’da başladı. Semih Çelik, eski sevgilisi Ayşenur Halil’i öldürdükten sonra Fatih'te kız arkadaşı İkbal Uzuner ile buluştu. Surların üzerinde genç kızı vahşice katlettikten sonra kendisi de surlardan atlayarak yaşamına son verdi. Bu dehşet dolu olay, tüm Türkiye'yi şok etti.

İkbal Uzuner’in son yolculuğu Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze törenine çok sayıda vatandaş katıldı. İstanbul Valisi Davut Gül de törende hazır bulundu. Öğle namazından sonra kılınan cenaze namazı, dualarla sonlandırıldı ve İkbal Uzuner, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenazede acı ve gözyaşı Cenazede İkbal Uzuner’in ailesi sinir krizi geçirdi ve acılarıyla mücadele etmekte zorlandı. Kardeşinin, tabuta sarılarak, "Benim bir tane ablam vardı" demesi, törene katılan herkesin yüreğini dağladı. Bu sözler, acının ne kadar derin olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Ayşenur Halil'in de son vedası Aynı gün Ayşenur Halil de toprağa verildi. Gaziosmanpaşa'daki evine getirilen cenaze helallik alınmasının ardından Pazariçi Sadet Camii'ne götürüldü. Ayşenur’un annesi, kızının tabutuna sarılarak “Ne oldu annem?” diye ağladı. Tüm bu sahneler, cenazeye katılanları gözyaşlarına boğdu. Ayşenur Halil, Taşlıtarla Mezarlığı'nda toprağa verildi.