Araba fiyatlarında son dakika gelişmesi! Sıfır ve 2. el araçlarda yapılan zam oranı açıklandı

Araba fiyatlarında son dakika gelişmesi! Sıfır ve 2. el araçlarda yapılan zam oranı açıklandı

Araç satın alacaklar fiyatlar için son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Yapılan açıklamada araç fiyatlarına bu yıl yapılan zam oranı açıklandı.

Araba fiyatlarında son dakika gelişmesi! Sıfır ve 2. el araçlarda yapılan zam oranı açıklandı: Araba fiyatlarında son dakika gelişmesi yaşandı. Yeni yıla girilmesiyle birlikte sıfır ve 2. el araçlarda fiyatlar neredeyse uçtu. Yeni yılda araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar ise pahalılıktan araç satın alamamaktan şikayetçi. Sıfır araç satıcıları ve bu araçların bayi fiyatlarına göre 100 bin TL'ye varan fiyat farkıyla satışa çıkarılıyor. Bunun yanında sıfır araçlarda temin sorunu yaşanıyor.

YÜZDE 6 ORANINDA ARTIŞ

İkinci el araçlarda 2023 Ocak ayında yüzde 6 oranında artış yaşandı. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere fiyatların daha da artacağı söyleniyor. 2023 model araçlar hala piyasa sunulmadı. Buna karşın otomobil markaları fiyatlarını güncellemeye başladı. Zamlı fiyatlardan satışlar başladı. Otomobil markaları 2023 yılında model model araçlarına zam yaptığını internet sitesi üzerinden duyurdu.

Şu dönemde sıfır araç sahibi olmak çok zorlaştı. Sıfır araç alımının önümüzdeki günlerde daha da artması düşünüldüğünden araç sahibi olmak isteyenlerin çoğu 2.el araçlara bakmaya başladı. Daha önceden araç sahibi olmak için yaz tatili ya da bayram dönemleri bekleniyordu. Fakat şu anda vatandaşlar fiyatların daha da artacağını bildiğin için hemen araç satın almak istiyor.