Biriken kredi kartı borçları en kolay nasıl ödenir? İşte o öneriler!

Biriken kredi kartı borçları en kolay nasıl ödenir? İşte o öneriler!

Yükselen kredi kartı faizlerine rağmen birçok kullanıcı borçlarını ödeyemeyecek noktaya gelebiliyor. Finans uzmanları ise kredi kartı borcu ödemek için kullanılabilecek en iyi yöntemleri paylaştı.

Kredi kartları, aydan aya borç para almanın en kolay yollarından biri olarak görülse de, birçok kullanıcı giderek artan miktarlarda borç alarak finansal durumlarını zora sokabiliyor. Küresel merkez bankalarının agresif faiz artışlarıyla beraber kredi kartı faiz oranlarının da yükselmesi ise bu durumu daha da kötüleştiriyor.

Derlebeb bilgilere göre, Bankrate'in yayınladığı bir rapora göre ABD'de kredi kartı borçlularının %47'si her ay borç bakiyelerini taşıyor. Bu kullanıcıların %60'ı, yani 54 milyon kişi ise en az bir yıldır kredi kartı borcu olduğunu belirtiyor.

Bankrate’in kıdemli sektör analisti Ted Rossman, “Durum açıkça birkaç yıl öncesine göre daha kötü. Daha fazla insan daha fazla borç taşıyor ve bunu daha yüksek faiz oranlarıyla yapıyor” diyor.

Rapor sonrası analistler öneride bulundu

Raporun ardından Bankrate kıdemli analisti borçlulara iki farklı yöntem öneriyor. İlk olarak, düşük faizli bakiye transfer kartlarını kullanmak. Bu kartlar, borçlulara faiz ödemeden 21 aya kadar borçlarını transfer etme imkanı sağlıyor.

İkinci olarak, bir geri ödeme stratejisi seçmek. Bu stratejiler arasında çığ ve kartopu yöntemleri bulunuyor. Çığ yöntemi, en yüksek faizli borçlardan başlayarak en düşüğe doğru ödeme yapmayı önerirken, kartopu yöntemi ise önce en küçük borçları ödeyerek momentum kazanmayı hedefliyor.

Kredi borcunuz var ise dikkat!

Her bireyin finansal durumuna ve tercihlerine bağlı olarak hangi yöntemin en iyi olduğu değişebiliyor. Önemli olan, bir yönteme başlarsanız ve hoşunuza gitmezse, değiştirebileceğiniz esneklik olduğudur.

Türkiye’de de finans kurumları, düşük faizlerle kredi kartı borç transferi imkanı sunarak yüksek borçların ödenmesinde yardımcı olabiliyor. Bu nedenle, kredi kartı borçlarıyla mücadele etmek isteyenlerin bu seçeneği değerlendirmesi öneriliyor.