Emekliye ve Öğrencilere Büyük Jest! Tek Seferlik 5000 TL Destek Geliyor

Emekliye ve Öğrencilere Büyük Jest! Tek Seferlik 5000 TL Destek Geliyor

Eylül ayında emeklilere ve öğrencilere müjdeli haberler peş peşe geliyor. 4A, 4B ve 4C emeklileri için 5000 TL'lik tek seferlik ödeme desteği yapılacağı duyuruldu.

Belediyeler de emeklilere ve öğrencilere yönelik farklı ödeme destekleri sunmaya hazırlanıyor.

Devlet ve belediyelerden emekliye ve öğrencilere destek

Hem devlet hem de belediyeler, Eylül ayında emekliler ve öğrenciler için harekete geçti. CHP’li belediyeler, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bakırköy Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi, emeklilere ve öğrencilere maddi destek sağlayacak projeler duyurdu. Bu destekler, okul dönemine hazırlanan ailelere büyük bir rahatlama getirecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere yardım

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni okula başlayacak 10 bin çocuğa 1000 TL’lik destek ödemesi yapacağını açıkladı. Sosyal yardımlardan yararlanan ailelerin çocuklarına verilecek bu ödeme, yalnızca okul kıyafetleri alışverişinde kullanılabilecek. Bu projeyle Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de diğer belediyelere de örnek olmayı hedefliyor.

Bakırköy Belediyesi'nden öğrenci ve emekliye destek

Bakırköy Belediyesi, emeklilere ve öğrencilere yönelik büyük destek projeleri sunmaya hazırlanıyor. Öğrencilere verilecek yardımlar, eğitim dönemi boyunca devam edecek ve ilk ve ortaokul öğrencilerine 900 TL, lise öğrencilerine ise 1250 TL ödeme yapılacak. Emeklilere ise tek seferlik 5000 TL'lik destek ödemesi yapılacak. Emekliler, bu yardımdan yararlanabilmek için 23 Eylül’den itibaren başvuru yapabilecek.

Üsküdar Belediyesi'nden öğrencilere özel yardım projesi

Emeklilere daha önce pazar desteği veren Üsküdar Belediyesi, şimdi de 5 bin öğrenciye tek seferlik 4.500 TL yardım yapacağını açıkladı. Bu yardımlar, okulların açılmasına kısa bir süre kala öğrenci ailelerine büyük bir destek sunacak. Başvurular, belediyenin internet sitesi üzerinden 10 Eylül 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

Emekli ve öğrenci desteklerine başvurular başladı

Emekliler ve öğrenciler için sunulan bu destek fırsatlarından yararlanmak isteyenler başvuru tarihlerini kaçırmamalı. Ankara, Bakırköy ve Üsküdar Belediyeleri, maddi sıkıntı yaşayan ailelere ve emeklilere rahat nefes aldıracak projeleriyle öne çıkıyor.