FETÖ'nün Emniyet Yapılanması: Ali Arıdal'ın Hikayesi! Örgütün Karşısında Durdu, İşinden Oldu

FETÖ'nün Emniyet Yapılanması: Ali Arıdal'ın Hikayesi! Örgütün Karşısında Durdu, İşinden Oldu

15 Temmuz darbe girişiminden önce polis okullarındaki FETÖ yapılanmasına dair MİT'e bilgi veren polis adayı Ali Arıdal, kimliğinin açığa çıkmasıyla hayatının nasıl karardığını yıllar önce anlatmış ve çoğu gazetede bu konu manşetlere taşınmıştı.

Kendi iddiasına göre mobbinge maruz kalan ve okuldan atılan Arıdal, Emniyet'e geri dönmek için idare mahkemesine dava açtı ve mahkeme kararını kazanmasına rağmen, Emniyet'e dönme talebi reddedildi.

Polis Okulunda Başlayan Mücadele

2014 yılında Aksaray Polis Meslek Yüksekokulu'na (POMEM) başlayan Ali Arıdal, normal bir öğrencilik süreci geçirirken, bir anda FETÖ'nün hedefi haline geldi. MİT'e bilgi aktaran Arıdal'ın deşifre olmasıyla hayatı altüst oldu. Savcılığa verdiği ifadede Arıdal, başından geçenleri detaylı bir şekilde anlattı. Arıdal konu hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Aksaray'da öğrenciyken hafta sonu evci ziyaretine çıkmıştım. Mahallenin muhtarı beni çağırdı ve yanında MİT görevlileri olduğunu söyledi. Bana okul hakkında bilgi vermemi istediler ve bu süreçte haber elemanı olarak yardım istediler."

FETÖ İmamını Takip Etme Görevi

Aksaray POMEM Eğitim Şube Müdürü Bahadır Mangır'ın FETÖ imamı olduğunu belirten MİT, Arıdal'dan Mangır'ın faaliyetlerini izleyip raporlamasını istedi. Arıdal, okul içindeki FETÖ yapılanmasını izleyerek MİT'e bilgi aktardı. 2015 yılında Aksaray POMEM kapatılarak öğrenciler Kastamonu POMEM'e gönderildi. Arıdal, Kastamonu'ya gitmeden önce yine MİT ile görüştü ve Kastamonu'daki MİT sorumlusunun kendisiyle irtibata geçeceği bilgisi verildi.

Mobbing ve Baskılar

Kastamonu POMEM'de eğitimine devam eden Arıdal, burada büyük baskılarla karşılaştı. Müdür Yardımcısı, Arıdal'a kim olduğunu bildiğini söyleyerek istifa etmesini istedi. Mobbinge maruz kaldığını iddia eden Arıdal, ters ördek yürüyüşü gibi cezalarla karşılaştı, izinleri iptal edildi ve sürekli ceza nöbetleri yazıldı. Dört kez psikoloğa gönderilen Arıdal, bu süreçte büyük bir baskı altında kaldı.

Fişleme Listesi ve Tehditler

Arıdal, okulda şüphelendiği bir öğrencinin yastığının altında bulduğu not defterinde, öğrenci isimlerinin kodlandığı bir listeye ulaştığını iddia etti ve bu listeyi inceleyerek fişleme yapıldığını tespit ederek bu durumu savcılığa bildireceğini belirtti. Listedeki bilgileri ve FETÖ'cü yapılanma faaliyetlerini MİT'e iletti.

Hukuki Mücadele ve Emniyet'e Dönüş Çabası

15 Temmuz darbe girişiminden sonra yurt dışına kaçan FETÖ bağlantılı isimler arasında olan Muhterem Çakır, Arıdal'ın yaşadığı baskıların arkasındaki isimlerden biriydi. Arıdal, yürütmenin iptali için idare mahkemesine başvurdu ve davayı kazandı. Ancak Emniyet'e geri dönme talebi reddedildi.

Mülakatta Sorulan Sorular ve Yeni Hayat

8 Ağustos 2017 tarihinde tekrar polis okuluna dönmek için mülakata giren Arıdal'a, "FETÖ nedir? Gülen'e terörist demek onun kişisel haklarına saldırı mıdır?" gibi sorular yöneltildi. 21 Ağustos'ta açıklanan mülakat sonuçlarında, Emniyet'e geri dönme talebi kesin olarak reddedildi.

2017 yılından sonra Ali Arıdal hakkını aramaya devam etti ve bu mücadele bulunduğumuz zamana kadar devam etti. Mağduriyetini anlatmaya çalışan Ali Arıdal sitemize ulaştı ve bu konu hakkındaki mücadelesine ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Ali Arıdal açıklamasında zamanın Polis Akademisi Başkanı hakkında değerlendirmelerde bulunurken kendisinin emniyet içindeki FETÖ'cüleri ortaya çıkarmaya çalıştığını ifade ediyor. Ali Arıdal açıklamasında devletimizin bu tür FETÖ oyuncularına pabuç bırakmayacağını ve adaletli bir sonuca ulaşılacağına inancının tam olduğunu söylüyor.

Ali Arıdal sitemize özel şu bilgileri gönderdi:

ali1.jpgali2.jpgali3.jpgali4.jpgali5.jpgaridal1.jpgali7.jpgali8.jpgaridal2.jpgaridal3.jpgali11.jpgaridal4.jpgaridal5.jpgali15.jpgaridal6.jpgali17.jpgali18.jpgali19.jpg