Güzel gözükmek için yapılan beş hata! Bu alışkanlıklardan vazgeçin!
İnsanlar kendini daha iyi hissetmek ve moralini yükseltmek için dış görünüşüne önem vermektedir. Daha bakımlı ve güzel görünebilmek için uygulanan yöntemlerin yanlış seçilmesi ise, kişilerin güzel görünmesini tersine çevirebiliyor.
İnsanlar mutlu olmak, doğru ilişkiler kurabilmek ve kendini daha iyi hissedebilmek için dış görünüşüne oldukça önem vermektedir. Özellikle hayatına alacakları kişiyi ararken insanlar, dış görünüşüne daha fazla önem vermektedir. Ancak, yapılan bazı alışkanlıklar daha güzel gözükmek yerine daha çirkin gözükmeye neden olabiliyor.
Bu teknikler sadece bakım olarak ele alınmamalıdır. Kişilerin sahip olduğu bazı alışkanlıklar kişilerin çirkin gözükmesine neden olan başlıca etmenler arasında yer almaktadır. Özellikle sosyal bir aktivite sırasında gerçekleştirilen alışkanlıklara oldukça dikkat etmek gerekmektedir. Bu alışkanlık arasında ise, en çok yapılan hata alkolü fazla tüketmektir.
ALKOLSÜZDE SAKİNLEŞEBİLİRSİNİZ
Sosyal bir ortamda çok fazla alkol tüketmek dış görünüşünüze zarar verebileceği gibi davranışlarınızın da bozulmasına neden olmaktadır. Alkolsüzken düzgün ve akıcı konuşabilen kişiler alkolün etkisi ile bu yeteneğini kaybetmeye başlayacaktır. Sürekli gülme ve kelime kalabalığına neden olabilen alkol, kişilerin insanları tanımak istememesine neden olmaktadır. Özellikle kişilerin kendini gergin hissetmesi ile tüketilmeye başlanılan alkol yerine, derin nefes alma teknikleri kullanılabilir.
POZİTİF DÜŞÜNÜN
Sürekli somurtan kişiler ile insanlar pek fazla konuşmak ve vakit geçirmek istemez. Bu nedenle somurtmak yerine içten bir gülümseme ve açık olmak gerekir. Bunun için ise, pozitif düşünme, terapi ve düzenli spor gibi alışkanlıklar edinilebilir. Bu sayede daha olumlu bir karaktere sahip olunabilir. Yeni tanışılan kişiler için çok hızlı bir şekilde harekete geçmekte kişilerin itici gözükmesine neden olmaktadır. Bu nedenle karşıdaki kişiye kontrollü ve sakin bir şekilde yaklaşılmalıdır.
TELEFONDAN UZAKLAŞIN
İkili randevularda yapılan en büyük hatalardan biri de kişilerin sürekli telefonu ile ilgilenmesidir. Bu davranış, karşıdaki kişiye kabalık olarak yansıtılmaktadır. Randevularda telefon ile ilgilenmek yerine, karşıdaki kişi ile ilgilenmek, anlatılanları dinlemek gerekmektedir. Aynı zamanda, randevularda gereksiz ve fazla soru sormakta karşıdaki kişiyi uzaklaştıran eylemler arasında yer almaktadır.