İstanbul Gayrettepe'deki Gece Kulübünde Korkunç Yangın: 27 Can Kaybı ve Soruşturma

İstanbul Gayrettepe'deki Gece Kulübünde Korkunç Yangın: 27 Can Kaybı ve Soruşturma

İstanbul Gayrettepe'de bir eğlence merkezinde çıkan yangında 27 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ağır yaralandı. Olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Detaylar haberimizde.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesine bağlı Gayrettepe'de 16 katlı bir binanın alt katında bulunan Masquerade adlı gece kulübünde 2 Nisan 2024 tarihinde çıkan yangın, 27 kişinin hayatını kaybetmesine ve 3 kişinin ağır yaralanmasına neden oldu. Yangının tadilat sırasında çıktığı ve işletme ruhsatının 1987 yılından kalma olduğu belirtildi.

Yangın Nasıl Çıktı?

Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokak'ta bulunan binanın eksi 1 ve eksi 2'nci katlarında faaliyet gösteren eğlence merkezinde saat 12.47'de tadilat sırasında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem aldı.

gayrettepede-yangin-faciasi-1.jpg

Yangına 31 araç ve 86 personelle müdahale eden itfaiye ekipleri, alevleri kontrol altına alarak söndürdü.

Yangında 27 Kişi Hayatını Kaybetti

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, yangında 27 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 kişinin de ağır yaralandığı belirtildi. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

gayrettepede-yangin-faciasi-2.jpg

İşletme Ruhsatı 1987 Yılından Kalma

1987 yılında Discorium adıyla işletme ruhsatı alan mekan, son yıllarda Masquerade ismiyle faaliyet gösteriyordu. Mekanın tadilatta olduğu ve tadilat sırasında yangının çıktığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilgi Aldı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangınla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı.

5 Kişi Gözaltına Alındı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangınla ilgili soruşturma kapsamında 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı. Gözaltına alınanlar arasında iş yeri yetkilileri, mesul müdür ve tadilattan sorumlu kişi yer alıyor.

Sonuç

Gayrettepe'de çıkan yangın, Türkiye'yi yasa boğdu. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Yetkililerden bu tür trajedilerin tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını bekliyoruz.