İstanbul Valiliği saat 18.00'den sonra o araçların trafiğe çıkmasını yasakladı!

İstanbul Valiliği saat 18.00'den sonra o araçların trafiğe çıkmasını yasakladı!

İstanbul Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte yoğun kar yağışı nedeni ile saat 18.00'den sonra bazı taşıtların trafiğe çıkması yasaklandı.

Bugün sabah saatlerinden itibaren yaşanan yoğun kar yağışı nedeni ile İstanbul'da pek çok semt kara adeta teslim oldu. Durum bu şekilde olunca da yaşanan yoğunluk ile birlikte trafiğin de git gide kar yağışından etkilenerek tehlikeli bir hal alabileceği ifade edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan açıklama ile birlikte sabah saatlerinden itibaren kar yağışının etkisini gösterdiği bu nedenle de gerekli önlemler alınsa da vatandaşların mecbur olmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiği ifade edildi. Yapılan bu açıklamaların ardından İstanbul Valiliği de konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

O SAATTEN İTİBAREN GEREK KALMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklama ile birlikte vatandaşların gerek kalmadıkça trafiğe çıkmamaları gerektiği sosyal medya hesabından yaptığı “Kıymetli Hemşehrilerim, 14.15 itibarıyla Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre İstanbul’da; Bu akşam karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenmektedir. Gerekli tedbirlerimizi aldık Lütfen; 17.00'den itibaren zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım” açıklamaları ile duyurdu.

Bunun yanı sıra da saat 17.00'dan itibaren de yaşanacak olan yoğunluk nedeni ile Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlarda da yüzde 20 oranında azalma yaşanacağı yapılan açıklamalardan biri oldu. Olumsuz hava koşullarından etkilenen diğer kişilerin arasında da motosiklet kullanıcıları yer aldı.

VALİLİK YASAKLADI!

İstanbul Valiliği tarafından yapılan son açıklama ile birlikte olumsuz hava koşulları nedeni ile saat 18.00'dan itibaren İstanbul'da motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışına izin verilmeyeceği öğrenildi. Bu nedenle de özellikle de bu araçlar ile çalışan kişilerin de can güvenliği düşünülerek trafikte herhangi bir şekilde can güvenliği bulunamayacağı için yapılacak olan diğer açıklamaya ve hava şartlarına göre bugün 18.00'dan itibaren trafiğe çıkışlarının yasak olduğu ifade edilmiş oldu.