Mega kentin deprem haritası açıklandı! Evinizin altında fay hattı var mı? Tıkla öğren…

Mega kentin deprem haritası açıklandı! Evinizin altında fay hattı var mı? Tıkla öğren…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların evlerinin altından fay hattı geçip geçmediğini öğrenebilmesi amacı ile İstanbul İl Jeoloji Haritası hazırlıkları bitti. Adres kontrolü için detaylara bakın…

İBB harekete geçti ve İstanbul’un fay hattı röntgenini çekti. Yapılan çalışmalar sonuncunda yayınlanan haritada adresinize göre bulunduğunuz konumda fay hattı olup olmadığı görülüyor. Peki haritaya nereden ulaşılır? Harita nasıl kullanılır? Tüm detaylar haberimizde…

Kahramanmaraş'ı vuran yıkıcı depremler, on binlerce insanın hayatını kaybetmesine ve çok daha fazlasını evsiz bırakmasına neden oldu. Bu trajedi, dikkatleri İstanbul'da olası bir deprem tehdidine çekti. Buna cevaben İstanbul Büyükşehir Belediyesi, fay hatlarını tanımlayan ve zeminin depremlere karşı dayanıklılığı hakkında değerli bilgiler sağlayan İstanbul İli Jeoloji Haritası oluşturarak proaktif önlemler almıştır. Haritada hem bina olarak hem de adres ve kapı numarası yazıp nokta tespit ile bilgi alınabiliyor.

HARİTADA RENKLERLE BELİRTİLDİ

mega-kentin-deprem-haritasi-aciklandi-evinizin-altinda-fay-hatti-var-mi-tikla-ogren.png

İstanbul'un jeolojik haritası, konut sakinleri, işçiler, öğrenciler ve kamu hizmeti alanların ikamet ettiği binaların katları hakkında değerli bilgiler sağlıyor. Yumuşak kayalar ve çökeltiler belirlenerek gösteriliştir. Harita, kahverengi, kırmızı, mor ve pembe çok sağlam kayayı, yeşil ve açık kahverengi ise diğer katı kaya türlerini temsil eden bir dizi renk gösterir. Sarı tonlar yumuşak kayayı, gri ve beyaz renkler ise zayıf ve gevşek tortuları belirtir. Bu bilgi mimarlar, mühendisler ve şehir plancıları için İstanbul'daki binaların ve altyapının güvenliğini ve sağlamlığını sağlamak için çok önemlidir.

HARİTADA ADRES NASIL BULUNUR?

Harita üstünden adresi bulmak için şu linke tıklayın: https://mapelse.github.io/istanbulJeoloji/

Bu linkte ayrıca Türkiye’nin en mühim fayları ve 6 ve üzeri büyülüğündeki olan depremlerin haritası bulunmaktadır. Haritanın sağ üst köşesinde, jeolojik kısaltmalar için açıklamalar sağlayan bir resim görüntülenir. Buradaki renk tuşu, çeşitli jeolojik özellikleri açıklar. Jeolojik oluşumlar risk seviyelerine göre iki gruba ayrılır: düşük riskli ve yüksek riskli.

Haritaya erişmek ve istediğiniz yeri tam olarak belirlemek için web sitesinin sol üst köşesinde bulunan "Beni bul" düğmesine tıklamanız yeterlidir.